18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Bursa: Karacabeyli çiftçiler yağmurun kurbanın oldu

Geçen hafta aralıklarla yağan sağanak yağmur nedeniyle, Karacabey İlçesi’nde ekili arazilerde milyarlarca liralık zarar meydana geldi. Karacabey’de metrekareye 50 kilogram yağmur düştüğü, henüz dalında olan sebzelerin çürümeye yüz tuttuğu kaydedildi.


Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, 2004’ün çiftçiler için kayıp yılı olduğunu ifade ederek, "Tarlada olgunlaşan tüm ürünler yağmur ve doluya teslim oldu. Böyle bir afet sonunda domates, biber ve karpuzda yüzde 40’a varan kaybımız var. Çiftçimizi gelecekte çok zor günler bekliyor. Gübre, mazot ve kredi borcu bulunan çiftçinin elinden kim tutacak? Yetkililerden çiftçilere destek vermelerini istiyoruz" dedi.


Türkiye’nin en fazla yaş sebzesinin üretildiği Karacabey Ovası’nda halen 80 bin dekar domates, 100 bin dekar mısır ve 27 bin dekar biber ekili olduğunu hatırlatan Karaca, binlerce dönüm arazide yağmurların büyük zarara yol açtığını söyledi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 11:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin bertem IP: 212.253.181.xxx Tarih : 26.08.2004 22:10:06
karacabeyli bir çiftçi olarak bütün söylenenler doğru ve zararın bununlada klamadığı apaçık ortada bu yıl çiftçilerin kabus yılı çiftçilerin mazot ve gübre borçları hala faizde ve domates fiyatlarını düşüklüğü de çiftçiye vurulan darbelerden bir tanesi..