17
Mayıs
2024
Cuma
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Bursa Karacabey, fuar ve festivallerin yeni adresi olacak

Ticaret Borsası’nda daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir toplantı yapan Kaymakam Mevlüt Kurban, ilk ve sonbaharda yapılan panayırlarının günümüzde hiçbir fonksiyonu kalmadığını belirterek, "Adımızı Türkiye’ye duyuracak yeni faaliyetlere imza atmalıyız. İlçe halkı fuar ve festival özlemi içinde. 14 Eylül Kurtuluş Bayramı’nda bir festival düzenleyebiliriz. Gençlere sosyal ve kültürel alanlarda imkanlar sunacak organizasyonlara yönelme zamanı geldi" dedi.
Kurban, ayrıca Karacabey harası ile soğanını tanıtmak için ilçenin belirli yerlerine soğan taşıyan kadın ve koşan at heykelleri dikileceğini söyledi.
Belediye Başkanı Ergün Koç da, faaliyetlerini ekonomik, sosyal, kültürel alanlara kaydıracaklarını, panel ve yarışmalarla gençlerin memnun olacağı bir ortam hazırlayacaklarını açıkladı. "Tarihimizi, ekonomik ve kültürel değerlerimizi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz" diyen Başkan Koç, Karacabey’in dışa açılmakta geç kaldığını, ancak bu farkı hızla kapatacaklarını söyledi. Yaklaşık iki saat süren toplantıda, fuar ve festival düzenlemek üzere bir komite kurulması ararlaştırıldı. Komitede resmi ve özel kurumlardan temsilciler yer alacak.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 11:38:30
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 11:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?