18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Bursa Karacabey'de doktorların yol çilesi

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde yeni hizmete giren 80. Yıl SSK Hastanesi’nde geçici olarak görev yapan doktorların 3 saati yolda geçiyor.

Karacabey’de vatandaşların desteğiyle inşa edilen 80. Yıl SSK Hastanesi’nde, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçici olarak görevlendirilen hekimler, her gün servis otobüsüyle Bursa’dan ilçeye gidip gelmek mecburiyetinde kalıyorlar. Doktorların yaklaşık 3 saatlerinin yolda geçtiği bildirildi.
Hastanenin öncelikli olarak acil servis personeline ihtiyacı olmasına rağmen bugüne kadar sadece 2 eczacı ve 1 psikologun hastaneye tayin edilmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Acil servis olmamasından dolayı yataklı hizmet verilemeyen hastanede görev yapan diğer personelin ise her gün Bursa’dan ilçeye gelip gitmesi aksaklıklara sebep oluyor.
Bu yüzden SSK Karacabey Hastanesi’nde saat 16.00’dan sonra hizmet verilemediğini belirten vatandaşlar, "Devlet, taşıma suyla değirmen döndürmek istiyor. Doktorlar her gün işe gidip gelmek için 120 kilometreden fazla yol katediyor. Bu durum hizmet kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Acilen hastanemize gerekli doktor tayinlerinin yapılmasını istiyoruz" dedi.

H. İBRAHİM TUNALI-BURSA (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 13:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?