18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Devletten tahıl ve meyveye destek

Karacabey İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, yurt içinde üretilip sertifikalandırılan buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek ve patates tohumlarını kullanan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacağını açıkladı.

Erdoğan Ceylan, sertifikalı meyve ve asma fidanı veya çilek fidesi ile en az 5 dekar kapama bağ ve bahçeyle en az 3 dekar çilek bahçesi tesis eden üreticilerin de destekleme ödemesinden faydalanacağını bildirdi. Anaç, orijinal ve elit sınıftaki tohumların destekleme kapsamı dışında kaldığını hatırlatan Ceylan, yazlık ekim ve dikim yapan çiftçilerin 31 Mayıs 2005 tarihine kadar, güzlük ekim ve dikim yapanların da 26 Eylül - 30 Aralık 2005 tarihlerinde İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Destekleme miktarları dekar başına şöyle: Buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar 3 YTL. Çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek 5 YTL. Patates 18 YTL. Yarı bodur kiraz, bodur elma, bodur armut bahçesi tesisi 160 YTL. Bağ, üzümsü meyveler, çilek, yarı bodur elma bahçesi tesisi 100 YTL. Diğer meyve türleri ile bahçe tesisi 30 YTL.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 13:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?