19
Mayıs
2024
Pazar
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Düğün yolunda feci kaza!

BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil geçit korkuluklarına çarparak devrildi. Kazada alev alan otomobilde bulunan 5 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 16.00 sıralarında Bursa- Bandırma yolunun 83’üncü kilometresinde meydana geldi. Bursa’dan Bandırma yönüne giden Ramazan Dönder yönetimindeki 10 NS 857 plakalı otomobil, Fevzipaşa Köyü yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle geçit korkuluklarına çarptıktan sonra şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü araçtan çıkmayı başarırken, alev alan otomobilde bulunan Ayşe Dönder (33) , Mustafa Dönder (9), Havva Demiraslan (40), Şeyma Demiraslan (19), İbrahim Ulutaş (2) öldü.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Ramazan Dönder Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturmaya başlandı.

KAZA NEDENİYLE DÜĞÜN İPTAL OLDU

5 kişinin öldüğü 1 kişinin de yaralandığı kazanın düğün konvoyunda meydana geldiği ortaya çıktı. Kazadan yaralı olarak kurtulan Mustafa Dönder, bu akşam evlenecek yeğeni Şaban Dönder için akrabalarıyla birlikte Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’ne bağlı Yenice Köyü’nde oturan gelin Fatma Duman'ın evine gitti. Gelin Fatma Duman ile damat Şaban Dönder'in içinde bulunduğu otomobil, buradan konvoy halinde bu akşam düğünün yapılacağı Bandırma İlçesi'nin Ayyıldız Mahallesi'ne hareket etti. Ancak içinde gelinin yakınlarının da bulunduğu Mustafa Dönder yönetimindeki otomobilin, konvoyun gerisinde kaldığı için hız yaptığı ve bu nedenle kazanın meydana geldiği sanılıyor. Geçit korkuluklarına çarpıp devrildikten sonra yanan 10 NS 857 plakalı otomobilin gazlı olduğu ve kaza sırasında tüpün patlaması sonucu aracın alev topuna dönüştüğü belirtildi.

Kazada yanarak yaşamlarını yitiren 2’si çocuk 5 kişinin cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Kaza sırasında yandığı için Mustafa Dönder ve İbrahim Ulutaş’ın cesetlerinin tespitinde güçlük çekildiği öğrenildi.

Kazada araçta bulunan ve yaşamını yitiren İbrahim Ulutaş’ın gelin Fatma Duman'ın yeğeni olduğu ve düğün için Bandırma'ya gittiği kaydedildi.

Feci kazada yaşamını yitiren Havva Demiraslan ile kızı Şeyma Demiraslan, Ayşe Dönder ile oğlu Mustafa Dönder’in yarın Balıkesir’in Dursunbey İlçesi’ne bağlı Adaören Köyü’nde, İbrahim Ulutaş’ın da Bursa’nın Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 09:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?