17
Mayıs
2024
Cuma
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Karacabey'de hırsızlık çetesi hakim karşısında

Bursa'nın Karacabey İlçesi'ne bağlı köylerde çok sayıda çiftçinin hayvanlarını çaldıkları iddia edilen 4'ü tutuklu toplam 14 kişinin yargılamasına başlandı.
3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "hırsızlık maksadıyla cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak" suçundan 7 yıla kadar hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar Fatih Tan (23), Mustafa Karaman (26), Adil Gündüz (38) ve Ömer Hayrettin Alay (32) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Gıyabi tutuklu sanıklar Abdulaziz Yılmaz, Osman Kısrak, Selim Tamur, İzzet Esen, Marvan Aksoy, Ömer Kısrak, Mehmet Şan, Mehmet Erkan Nergis, Abdurrahman Şan ve Salih Daniş ise yakalanamadıkları için duruşmaya katılmadı.
Hakkındaki iddiaları yalanlayan Fatih Tan, okuma yazmasının olmadığını belirtirken, jandarmanın kendisine işkence yaparak ifade aldığını ileri sürdü.
Diğer sınıklar da, hayvan hırsızlığı yapılacak bölgede bir ekibin araştırma yaptığını, daha sonra diğer grubun soygunu gerçekleştirdiği yönünde jandarmaya verdikleri ifadelerinin asılsız olduğunu iddia etti.
Duruşmaya müşteki çiftçiler ise katılmadı. Mahkeme, 5 aydır tutuklu bulunan sanıklardan Tan, Karaman, Gündüz, Alay'ın çete kurmak suçundan tahliyesine karar verirken, duruşmayı erteledi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 22:27:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Rıfat Kaptan IP: 81.214.137.xxx Tarih : 13.04.2004 22:37:18
karacabeyin köylerinde hayvancılıkla kıt kanaat geçinen köylüler hayvanlarının çalınması ile büyük bir geçim sıkıntısına düşüyordu.bu olaylar bayadan beri yaşanıyordu.Hayvan hırsısları adeta karacabeyi mesken etmişlerdi.bu hırsısların yakalanması işallah diğerleri için ders olur...