20
Mayıs
2024
Pazertesi
KARACABEY - BURSA
Belediye Sayfaları

Karacabeyliler'den Başbakan'a mektup

Söz konusu arazinin 75. Yıl KOBİ Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi’ne (KOYİTAK) satışının iptali için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderen Başkan Ergün Koç’a, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bursa Milletvekili Şerif Birinç de destek verdi.

Koç, Başkan Erdoğan’a gönderdiği mektupta, "KOTİYAK’a satılan bu araziye daha önce talip olan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ramsar sözleşmesinin 21. maddesi gereğince buraya OSB kurulamayacağı bildirilmişti. Sanayi atıklarıyla kirlenen Nilüfer Çayı’nda, başta arsenik olmak üzere ağır metal kirliliği var. KOTİYAK’ın atıkları da sonuçta Susurluk Irmağı’na akıtılacak. Irmağın Kocaçay deltası, bitki, su ürünleri, göçmen ve yerli su kuşları açısından uluslararası öneme sahip. Bu yüzden KOYİTAK tarafından yürütülen OSB çalışmalarının ve arazi satışının iptalini, ayrıca mevcut akarsuları kirleten yetkililer hakkında gerekli işlemin yapılmasını bölge halkı olarak tensiplerinize arz ederiz" dedi.

35 kişi ve kuruluşun imzaladığı mektubun sonuna, CHP Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık’ın Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’a yönelttiği soru önergesinin de bir örneği eklendi. Küçükaşık, bu önergesinde, Karacabey’de sivil toplum örgütleriyle mutabakat sağlanıp sağlanmadığını ve satış işleminin iptal edilip edilmeyeceğini sormuştu.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 10:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERGÜN TOYGAR IP: 88.247.97.xxx Tarih : 18.08.2008 16:27:59

Malesef eldeki değerlerin kıymetini bilmemişiz denizleri,dereleri,çevreyi hiç önlem almadan kirletmişiz,insanları sanayi ye düşman etmişiz,halbuki bu ülkeye sanayi de gerekli çevrede fakat birlikte yaşamayı ögrenememişiz,avrupa bu sorunu nasıl çözmüş incelememişiz,bütün pisliklerimizi çevreye akıtmışız,şimdi de trilyonlarca masraflarla çevreyi temizlemeye çalışıyoruz,dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok gerekli önlemler alınarak fakat gerçek bir denetleme yapılarak,çevreyi kirletmeden sanayi de kurulabilir,belkide birçok yararları da olabilir o bölge daha çok gelişir iş sahaları açılır,bölge halkı göç etmek zorunda kalmaz kanallar yollar yapılır,evsel atıklarda arıtmadan geçirilir,temizlendikten sonra bu atıklar tekrar kullanılabilir,ekonomiye kazandırılabilir,yıllarca çevreciler olarak herşeye karşı çıktık neyi koruyabildik,insanlar yasalar çıkmadığı için kaçak yollara başvurdular çevreyi daha çok kirlettiler,nilüfer çayı kirlenmedimi,susurluk temizmi,melen çayı temizmi,porsuk çayı temizmi,sapanca gölü temizmi,uzun köprüden geçen nehir temizmi ve daha bunun gibi birçok dere ve göllerimiz herşeye muhalefet olduğumuz için kirlenmedimi,önemli olan denetimdir cezalar caydırıcı olmalı herkes göstermelik arıtma değilde gerçek arıtma yapıp hem çevreye hemde o bölge insanının refah seviyesinin yükselmesi için gerekenin yapılması gerekir ,günümüzde teknoloji okadar geliştiki insanlar artık kanalizasyon sularını arıtıp içilecek seviyeye getiriyorlar biz hala aman o çevreye zarar bu çevreye zarar diye malesef herşeye karşı çıkıyoruz......