19
Mayıs
2024
Pazar
KESTEL - BURSA

Aktaş Grup Ortadoğu'yu fethedecek

Adıyaman’da 73 günde inşası tamamlanarak faaliyete geçen Aktaş Group bünyesindeki Barteknik Yedek Parça ve Ticaret A.Ş., Ortadoğu’nun körük ihtiyacını karşılayacak.

Aktaş Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürcan Şirin, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde 16 dönümlük alana kurularak açılışı yapılan Barteknik A.Ş.’nin, araçlarda hava süspansiyon sisteminde kullanılan körük üreterek, Ortadoğu’nun bu konudaki ihtiyacını karşılayacağını belirtti. Şirin, Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi DOSAB, Almanya, Kestel ve Gemlik’ten sonra açılan yeni fabrika ile hedef çıtasını yükselttiklerine dikkat çekti.

Yeni fabrikada üretilecek ürünlerin yüzde 80 oranında Suriye, İran, Rusya başta olmak üzere Ortadoğu’ya ihraç edileceğini belirten Şirin, "Adıyaman’da Barteknik A.Ş. adı altındaki fabrikamızı, yaklaşık 2 milyon euro harcayarak 73 günde kurduk. İlk mamulümüzü 8 Eylül’de ürettik. 35 kişinin çalışacağı fabrikamızda bu yıl sonuna kadar 40 bin, seneye ise 250 bin adet hava süspansiyonlü körük üreterek, bunların yüzde 80’ini Ortadoğu olmak üzere yurt dışına ihraç edeceğiz. Bu fabrikamız ile kendimize güven geldi. Sağlam adımlarla yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bundan sonra Çin ve Güney Kore’de yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Şu anda Sri Lanka’dan Kenya’ya kadar dünyanın 54 ülkesine ihracat yaptıklarını anlatan Şirin, 2005 yılında ihracat miktarını 24 milyon eoroya, cirolarını ise 36 milyon euora çıkaracaklarını kaydetti. Türkiye’de yüzde 90, Avrupa’da ise yüzde 16’lık bir pazar payı ile çalıştıklarını söyleyen Şirin, 2006 yılında yılda 1 milyon körük yaparak dünyada ikinci, Avrupa’da ise birinci firma olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Şirin, normalde 2-3 hafta olan lojistik süresini de 3 güne indirerek büyük bir çığır açacaklarını vurguladı.

Ağır ticari taşıtlarda makas yerine amortisör ile beraber kullanılan hava süspansiyon sistemi aracın ömrünü uzatıyor. Yolların yıpranmasını önleyen, yakıtta tasarruf, araç dengesini ayarlama ve konforlu sürüş keyfini de sağlayan sistem piyasada büyük rağbet görüyor.
Şirin, şu anda sadece Lamborgini, BMW, Mercedes gibi lüks araçlarda bulunan hava süspansiyon körük sisteminin, maliyetlerin düşmesi ile beraber hafif ticari araçların hepsinde yaygınlaşacağını sözlerine ekledi.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 15:14:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?