19
Mayıs
2024
Pazar
KESTEL - BURSA

Bursa: Gürsu'da armut üreticileri yarıştı

Gürsu Belediyesi’nin organizasyonunda tertiplenen Armut Festivalin’de Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine her yıl binlerce ton meyva gönderen üreticiler yarıştı.

Gürsu İlçe Tarım Müdürlüğü’nün belirlediği 3 kişilik juri birbirinden kaliteli ürünlerde sıralamayı belirlemekte zorlandı. Ziraat Mühendisleri Beytullah Ersöz, Hasan Vatansever ve Mehmet Ali Topçu’dan oluşan juri, görünüm, lezzet ve büyüklüğe göre 20 üreticinin ürünlerini değerlendirmeye aldı. Yarışmada birinciliği Ağaköy’den Mustafa Çakın, ikinciliği Adaköy’den Mustafa Yavuz, üçüncülüğü Canbazlar köyünden Emin Ertem, dördüncülüğü Ağaköy’den Enis Erel, beşinciliği Adaköy’den Erdoğan Sarıbal kazandılar. Yarışmada dereceye girenlere Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Agaköy Kalkınma Kooperatifi Başkanı Rıdvan Özdemir, çeşitli hediyeler verdiler.

Bursa Ovasında Gürsu ve Kestel ilçelerine bağlı köylerde yetişen Santa Maria cinsi armutların yüzde 70’lik bölümü soğuk hava depolarında stoklanıyor ve frigofik tırlar ile yabancı marketlerin özel ambalajlarında Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Deveci cinsi armut ise pelur kağıtlara sarılarak serin yerde 2-3 ay gibi uzun bir süre muhafaza ediliyor. Bol sulu bu armut kış aylarında tüketiliyor.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 13:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?