17
Mayıs
2024
Cuma
KESTEL - BURSA

Bursa: Kestelli sanayiciler sorunlarını tartıştı

Bursa’nın Kestel İlçesi’nde faaliyet gösteren sanayiciler, yaşadıkları sıkıntıları tartıştı.
Kaymakamlık, belediye ve Kestel Sanayici ve İşadamaları Derneği (KESİAD) tarafından Gülseven Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen toplantıya ilçedeki sanayiciler katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan KESİAD Başkanı Sedat Üstün, sanayiin Kestel’e çok şeyler kazandırdığına dikkat çekerek, "10 dönümlük bir arazide tarım yaparsanız ancak 10 milyar lira ancak kazanabilirsiniz. Halbuki aynı arazinin üzerine bir fabrika kurarak 10 katı para kazanmak mümkün. Sanayi, ilçeye dinamizim kazandırdı. Kestel’de sanayi 5 ayrı bölgeye ayrılıyor. 55 hektar alan üzerine kurulu organize sanayi bölgesinde 63 fabrika bulunuyor. Burada doluluk oranı yüzde 80’dir. Sanayicinin problemleri elbette vardır. Bunlar alt yapı ve üst yapı problemleri, yani belediyelik işlerdir. Bunlar yıllardır yapılan görüşmeler sonucu yavaş yavaş çözülmeye başlandı" dedi.

En büyük sıkıntılarının elektrik olduğunu anlatan Üstün, "Kesilen ve düşük voltajlı gelen elektrikler müesselere büyük zarar veriyor. Diğer bir problemimiz de doğalgaz. Bu da inşallah yakında çözülecek. Lakin alt yapı için bizden para isteniyor. Sanayi bölgesinin bir diğer sıkıntısı da ulaşımdır. Bursa-Kestel arasına raylı sistem yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.
Toplantıya, BursaGaz, Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi ve TEDAŞ yetkilileri de katılarak, sanayicilerin dilek ve şikayetlerini dinledi. Toplantıda, sanayicilerin birlikte hareket ederek yaşanan sıkıntıları aşmaları kararlaştırıldı.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 13:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?