19
Mayıs
2024
Pazar
KESTEL - BURSA

Genç muhtar adayı iddialı geliyor

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Ümitalan köyü muhtarlığına talip olan Samet Sönmez, iddialı projeleriyle belediye başkanı gibi seçimlere hazırlanıyor.

Mahalli seçimlerde 530 kişinin yaşadığı Ümitalan köyüne farklı hizmetler getirmeyi planlayan 28 yaşındaki muhtar adayı Samet Sönmez, projelerini açıkladı.

Sönmez, Ankara yolu kenarında köyün her daim taze meyvelerini satanlara, çadırdan bozma yerler yerine, kullanışlı barakalar inşa edeceğini belirterek, "Barakaların trafiğin akışına engel olmayacak şekilde yapılmasını sağlayarak, bölgede resmi görevliler ile satıcılarımız arasında yaşanan sıkıntıları sona erdireceğiz. Dürdane rampasındaki gibi düzenleme yapacağız. Köyümüzün kaliteli ihracata yönelik meyvelerinin daha geniş bir sürede uygun fiyatla pazarlanmasını sağlayacak şekilde Özel İdare kaynaklarını ve Tarım Bakanlığı teşviklerini devreye alarak, soğuk hava deposu inşaatı gerçekleştireceğiz. Civar köylerinde istifade edebilecekleri bir düğün salonu inşa ederek vatandaşlarımızın mutlu günlerinde fazla uzaklara gitmelerini ortadan kaldıracağız. Düğün salonu için dışarıya giden harcamalar ile köyün ihtiyaçlarını göreceğiz. Düğün salonumuzda sadece evlenme merasimleri değil, ramazan ayında iftar organizasyonu, ilmi konferanslar tertipleyeceğiz. Kazancı'daki göletten yangın kulesinin yanına gelen su hattından köyümüzün yüksek bir yerine su deposu inşa ederek, köyün suya ihtiyaç duyan arazilerini hat döşeyerek sulanmasını sağlayacağız. DSİ ile Tarım Müdürlüğü yetkilileri, özel damlama sulama projesi ile bölgede sulu tarımın geliştirilmesini destekliyorlar" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 13:02:12
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 13:06:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?