19
Mayıs
2024
Pazar
KESTEL - BURSA

Kestel'de yangın 4 can aldı

Kestel İlçesi’nde sobadan çıkan yangın, ahşap evde aynı aileden 4 kişinin ölümüne sebep oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kale Mahallesi Uzun Caddesi’nde 9 kişinin yaşadığı Tokmak ailesinin evinde gece 02.00 sıralarında yangın çıktı. Sobadaki kıvılcımın tutuşturduğu ahşap ev kısa sürede alev aldı. Derin uykudaki aile fertleri ise yangını farketmediler. Yangın sırasında evin ikinci katı göçünce, üst katta kalan Yakup Tokmak(45) eşi Ayşe Tokmak(40) çocukları Yasemin(18) ve Recep (16) enkazın altında kaldılar. Yangın esnasında evin alt katında bulunan babaanne Şadiye Tokmak, torunları Ferdi ve Şadiye Tokmak ise dışarı çıkmayı başardılar.
İtfaiye ekipleri ilk etapta içeride canlı olup olmadığını bilmediği için çalışmaları güçlükle sürdürdüler. Olay yerindeki aile fertleri, Yakup Tokmak ve çocuklarının içerde olduğunu dışarı çıkamadığını ısrarla söylediler. Bir yakını, "Dün gece Yakup Tokmak ablasına gitti, ancak çocuklarıyla eve döndü. Yangın sırasında evdeydiler" deyince alevleri bastıran ekipler ceset araması yaptılar. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kestel İlçe İtfaiyesi ekiplerinin yaptığı araştırmanın ardından olayın dehşeti de ortaya çıktı.

Bursa Çimento Fabrikası’nda çalışan Yakup Tokmak, eşi Ayşe, kuaför kızı Yasemin ve bir tavuk firmasında çalışan Recep Tokmak’ın yanarak hayatını kaybettikleri belirlendi. 4 kişinin yanmış cesetleri 3 saatlik çalışmanın sonunda evin alt katından çıkartılarak Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.
Tokmak ailesinin fertleri gözyaşlarını tutamazken, Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kestel-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?