18
Mayıs
2024
Cumartesi
KESTEL - BURSA

Kestel'e sanayi sitesi

Kestel'de Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından düzenlenen toplantıda, sanayicilere bilgi verildi.

Belediye Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yener Acar, geçmiş yönetimler döneminde de benzer teşebbüsler olduğunu, fakat tercih edilen mekanların genelde şahıs mülkleri olması sebebiyle sanayi sitesi projesinin sürekli rafa kaldırılmak zorunda kaldığını söyledi.

Bu kez tercih edilen arsanın hazine malı olduğunu ve Milli Emlak’tan alınacağını hatırlatan Acar, bunu önemli bir nokta olduğunu ifade etti. İlk bakışta arazinin dezavantajlı olduğunun düşünülebileceğini kaydeden Acar, Jandarma Komutanlığı’nın batı kısmında kalan arazinin diğer kısmının organize sanayi bölgesine dayandığını, çimento fabrikası yolu üzerinde olmasının da buradan nakliye yapan araçların bakımının yapılabilmesine imkan sağlayacağını anlattı.

Aynı yolun ilçeye 16 köyün ulaşımı için kullanıldığını, projenin avantajlarının zaman içerisinde daha çok görüleceğini savunan Acar, "Sanayi sitemiz hizmete girdiğinde, tüm sanayicileri buraya yönlendirerek, ilçe merkezindeki olumsuzluklara son vereceğiz. İmar planı üzerinde sanayi sitesi olarak ayrılmış olan arazide ısrar edilecek olursa, bu konuya da sıcak yaklaşabiliriz, yeter ki arazi sahipleriyle anlaşılsın" dedi.

Kooperatif Başkanı Ömer Beyazkaya ise, toplam 13 bin metrekare olan sanayi arsası üzerine 75 ve 150 metrekarelik 60 dükkan yapılacağını ve 2.5 yıl gibi bir sürede sanayi sitesinin hizmete açılmasını hedeflediklerini söyledi. Toplantıya çok sayıda işadamı katıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 13:18:00
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 18:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
önder bilgin IP: 88.246.30.xxx Tarih : 27.01.2009 13:11:56

ben meslek lisesi motor böl. mezunuyum yenı yapılacak sanayi bölgesindeki kooperatife katılmak istiyorum .esnaf sarayından bize esnaf olmamız zorunlugu oldugunu söylediler.peki bir vatandaş olarak faydalanabilecekmiyiz.