18
Mayıs
2024
Cumartesi
KESTEL - BURSA

Köylülerin üstgeçit isyanı

Kestel'e bağlı Ümitalan köylüleri, Ankara Karayolu'na duble yol yapılması sebebiyle, 10 köyle irtibatın sağlandığı bölgede araçların ve yayaların kolay geçebilmesi için üst geçit yapılmasını istedi.

İnegöl yolu 30. kilometresindeki Ümitalan Köyü sakinleri, bölgedeki trafik kazasında 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını belirterek yetkilileri çözüm üretmeye davet etti. 300 haneli Ümitalan Köyü sakinleri, Ankara Karayolu'nda toplanarak bölgeye üst geçit yapılması için eylem yaptı.

Gerekirse seslerini duyurmak için Ankara yolunu trafiğe kapatacaklarını belirten Ümitalan Köyü Muhtarı Ahmet Demirkol, "Otoyoldaki araçlar hızla seyretmektedir. Görüş mesafesi dar olduğu için de kazalar meydana gelmektedir. Köyümüz çevredeki köylerle ulaşım bağlantısının sağlandığı en önemli geçiş noktasında olduğu için kazalar burada meydana geliyor. Bölgeye üst ya da alt geçit yapılması için yetkilileri duyarlı davranmaya çağırıyoruz" dedi. Ellerinde Türk bayraklarıyla eylem yapan köylüler, olaysız olarak dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 14:56:26
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 18:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?