18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

ANAP'ın Mudanya adayı Demirhisar oldu

Mudanya Belediye eski Başkanı ANAP'lı Erol Demirhisar, 28 Mart seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Belediye Düğün Salonu'nda kalabalık bir grupla açıklamasını yapan Demirhisar'ı desteğe, Büyükşehir Belediye eski Başkanlarından Erdem Saker ve Ekrem Barışık ile ANAP İl Başkanı Orhan Efe de geldi. Toplantıya Mudanya'dan ise Marmarabirlik, Minibüsçüler, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi yöneticileri ile çok sayıda partili ve partisiz vatandaşlar katıldı.
"Seçim için herhangi bir taahhütte bulunmak istemiyorum" diyen Erol Demirhisar, "Belediyecilik kafa ve görev işidir. Size sadece şunun sözünü veririm. Eğer sabahleyin 7'de kalkıpta çöpleri göremiyorsam, esnafa 'Günaydın, hayırlı işler' diyemiyorsam, belediyenin kapısının herkese açık olduğunu gösteremiyorsam o zaman gelin bana ne söyleyeceksin söyleyin" dedi.
 "Muhalefet-iktidar kavgası olmaz"
"Yerelde bir muhalefet partisinin kazanması, iktidarla iyi geçinemez anlamına gelmez" diyen Demirhisar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya'ya gönderilen denizotobüslerinin muhalefet-iktidar yönetimindeki en güzel örneği olduğunu söyledi. Bir önceki dönemde hizmet için bu güzel olayı Mudanyalılarla hep beraber yaşadıklarını belirten Demirhisar, "Ben ANAP'tan belediye başkanı iken, şimdiki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul'da bir başka partiden Büyükşehir Belediye Başkanı idi. O dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker ile birlikte gidip kendisiyle denizotobüsleri konusunda görüştüğümüzde hizmet için onay verdi ve ilçeye gönderdi. Açılışına bizzat kendisinin de katıldığı denizotobüsleri halen ilçeye sefer yapmaya devam ediyor. O dönemler de hizmet için bunu yapan Sayın Erdoğan, şimdi neden yapmasın? O nedenle bu işler karşılıklı görüşmelerle bizim aşılmayacak sorunlar değildir" dedi.
Birleşme çağrısı
Bu arada Demirhisar, salonda "Mudanya seni görmek istiyor" sloganları atan kalabalığın tezaruhatlarına karşı da, "Şimdi sizlerden 43 gün sonra sandık başında çığ gibi büyümenizi istiyorum. Daha güzel ve temiz bir ilçe için Mudanyalıları bu çatı altında birleşmeye çağırıyorum" diye konuştu. Öte yandan Mudanya'da gördüğü kalabalığı "demokrasi bayramı" olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdem Saker ise, Tayyip Erdoğan'dan denizotobüslerini istemeye giderken, Demirhisar'ın hayallerinden birinin ilçeye feribot iskelesini yapmak olduğunu belirtti. Saker, "Ümit ediyorum ki Demirhisar, bu dönem bu hayalini de gerçekleştirir" dedi.
Şair Efe
ANAP İl Başkanı Orhan Efe ise yolda gelirken otobüste Mudanyalı'ya yazdığı şiirle konuşmasını yaptı. Mudanyalı'dan destek sözü de alan Efe'nin kaleme aldığı duyguları şöyle: "Mudanya güzel bir diyar / Ona lazım güzel bir yar / İşte o Erol / Ey Mudanyalı bağrına bas / Sarıl, sarmala, sar / Belediye Başkanı Erol Demirhisar."
Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2004 Pazartesi 20:49:19
Güncelleme :17 Şubat 2004 Salı 00:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?