24
Mayıs
2024
Cuma
MUDANYA - BURSA

'Bana deli deyince kızıp öldürdüm'

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, karısını öldürdüğü iddia edilen sanık, ilk duruşmada gözyaşlarına boğuldu.

4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "eşini tasarlayarak öldürmek" suçundan müebbet hapsi talep edilen Erol Uysal (48), bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Yaşlı olan annesine bakma vaadiyle Cemile Uysal (45) ile evlendiğini ifade eden Uysal, "Onun üzerine bir daire aldım. Fakat o başka erkeklerle ilişkiye giriyordu. O yüzden ayrı yaşamaya başladık. Karakola birkaç kez şikayet ettim. Benden boşanmak istediğini, nafaka ve tazminat davası açacağını söyledi. Ben de bu konuyu konuşmak istiyordum.

Olay günü yolda karşılaştık. Davayı geri çekmesini istediğimde, ’Çekmeyeceğim. Bana bir şey yapamazsın. Ben seni sevmiyorum. Sen delisin’ dedi.

Ben de, üzerindeki bıçağı çıkartıp rasgele salladım. Kendimi kaybetmiştim" dedi.

Olayda kullanılan bıçağı maktulün ağabeyi Çetin Tunca’nın kendisine temin ettiğini öne süren Uysal, "Ben annem için canımı veririm. Her şeyi onun için yaptım. Mudanya, karımın fuhuş dedikodularıyla çalkalanıyordu. Bunları duyan annem kahrından öldü. Ben onsuz ne yaparım. Sözde ona bakacaktı" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Mahkeme, tutarsız hareketleriyle dikkat çeken sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığını tespiti için Devlet Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verirken, duruşma ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 15:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?