18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

Bursa polisi uyardı:

Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’nde görevli komiser Tarkan Şahin, Mudanya’da verdiği konferansta öğrencileri uyuşturucu tacirlerinin tuzaklarına karşı uyardı. Sami Evkuran Anadolu Lisesi toplantı salonunda, Ahmet Rüştü Lisesi birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen “Uyuşturucu” konulu konferansta konuşan Şahin, uyuşturucuya verilen her kuruşun terör örgütlerine gittiğini ileri sürdü.
Ülke genelinde uyuşturucu kullanımının boyutlarını ortaya koyan geniş kapsamlı bir araştırmanın henüz yapılmadığına dikkati çeken Tarkan Şahin, “Polis kayıtlarına geçen uyuşturucu madde kullanıcılarının illere göre dağılımı incelendiğinde esrar kullanıcılarının özellikle İzmir’de daha fazla olduğu gözlenmektedir. Hakkında işlem yapılanların en yoğun olduğu il ise İstanbul’dur. Uyuşturucu kullanımı Bursa’da yüzde 2 ile 4 oranı arasında değişirken, İstanbul’da yüzde 58’i eroin, yüzde 83’ü kokain kullanmaktan dolayı işlem gördüğü raporlara geçmiştir” diye konuştu.
Gençlerin uyuşturucuyla lise dönemlerinde tanıştığını belirten Tarkan Şahin, arkadaş seçiminin de önemine işaret etti. “Üniversitede arkadaşlarınızı çok iyi seçin” diyen Şahin, “Anlık bir hata sizleri içinden çıkamayacağınız olaylara sürükleyebilir. Uyuşturucu batağına saplandığınızda da bunun geri dönüşü olmaz” diyerek gençleri uyardı.
Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2004 Pazartesi 20:34:11
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?