19
Mayıs
2024
Pazar
MUDANYA - BURSA

Çiftçinin kara gün dostu olan Ziraat Bankası'ndan haciz şoku

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Akköy’de zeytincilik yapan Rasim Arslan ile oğulları Mustafa ve Hasan Arslan 2000 yılında Ziraat Bankası’ndan çektikleri toplam 4 milyar 100 milyon liralık kredi 2002 yılında 37 milyar liraya çıktı. Ekonomik krizlerin arda arda gelmesi ile artan faizlere tarladan ürün alamaması da eklenince Rasim Arslan’ın kapısına haciz memurları geldi. Tarlasına haciz konulan Arslan, devletin çiftçinin girdi maliyetlerini desteklemek için karşılıksız dağıttığı Doğrudan Gelir ve Mazot Desteğine de el konuldu.

Ziraat Bankası’nın yasal olarak hiç bir hakkı olmamasına rağmen Rasim Arslan’ın Doğrudan Gelir ve Mazot Desteklerine temlik yoluyla el koyduğu anlaşıldı. Banka, Arslan’ın borcu olan 3. bir şahsı araya sokarak alacağını Doğrudan Gelir Destevi ve Mazot Deseteğine el koyarak tahsil etmeye başladı.

Haciz borcunu kaldıramayan çiftçi Rasim Arslan ise Banka’nın bu uygulamasının kaldırılması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın yolunu tuttu. BAkanlık Halkla İlişkiler Merkezine durumunu anlatan Rasim Arslan, devletin kendisine tarımsal üretimi artırması için verdiği Doğrudan Gelir ve Mazot Desteğine kavuşmayı bekliyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilieri konuyu Ziraat Bankası görevlileri ile görüştükten sonra Hazine Müsteşarlığına bilgi verdi. Konuyla ilgili çalışmaların devam etmesinin ardından Rasim Arslan’ın mağduriyetinin giderilmesi bekleniyor.

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Ziraat Bankası Bursa Şube Müdürü Yüksel Demirci ise, Rasim Arslan’ın iddialarının doğru olmadığı, kendisinin kredi borcunu ödemediği için tarlasına haciz gönderildiğini belirterek, "Biz Rasim Arslan’ın DGD alacağına el koymadık, kendisine borcunu ödemesi için bankaya çağırıyoruz" dedi.

iha-ankara
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 16:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?