19
Mayıs
2024
Pazar
MUDANYA - BURSA

Çılgın kocayı Adli Tıp raporu kurtardı

Mudanya İlçesi’ne bağlı Yalıçifliği Köyü’nde 2 yıllık karısı Tazegül Dişlon’u 35 yerinden bıçaklayarak öldürdükten sonra kendisini de yaraladığı iddia edilen Güven Dişlon (32) deli olduğu için ceza almaktan kurtuldu.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi talep edilen Güven Dişlon bugün son kez hakim karşısına çıktı. Eşi Tazegül Dişlon’un (28) yakınları tarafından ölümle tehdit edildiğini iddia eden Dişlon, "Sabahleyin birlikte kahvaltı yapıyorduk. ’Sen kansersin, bana da bulaştıracaksın’ diyerek bana küfürler yağdırmaya başladı. Çok şaşırdım. Şuurumu kaybetmişim. Kendimi bile yaralamışım" diye konuştu. Sanık, son sözünde mahkemenin takdirine sığındığını söylerken, maktulün babası Sabri ve annesi Fatma Subaşı da damatlarının cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor üzerine, sanığın TCK’nın 46 maddesine göre cezai ehliyetinin olmadığına kanaat getirdi. Bu yüzden sanığa ceza verilmesine gerek duymayan mahkeme, Dişlon’un 1 yıldan az olmamak kaydıyla herhangi bir sağlık kuruluşunda iyileşene kadar müşahede altında tutulmasına karar verdi.

mudanya
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 14:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feridun dişlon IP: 78.172.84.xxx Tarih : 26.02.2008 13:55:23

güven kardeşim amcamın oğlu olur. o deli değildi sadece cinnet geçirdi