19
Mayıs
2024
Pazar
MUDANYA - BURSA

Dalgıçlar su altında çöp aradı

DALGIÇLAR SU ALTINDA ÇÖP ARADI

Kültür ve Turizm Haftası dolayısıyla araya gelen yedi üniversitenin Su Altı Sporları Kulübü üyeleri Mudanya’da dalış yaptı.

Mudanya Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen Su Altı Sporları Kulübü üyeleri, Mudanya açıklarında çeşitli yerlere dalarak dip taraması yaptı. Uludağ Üniversitesi Su Altı Sporları Kulübünün organizasyonuyla bir araya gelen diğer altı üniversitenin sporcuları, geniş teçhizatlarıyla donatılmış bir şekilde deniz dibini taradı. Mudanya 118 kurtarma ekibine ait botla dalacakları yerlere taşınan su altı sporcuları, uzun müddet kaldıkları su altından topladıkları çöpleri Mudanya halkına gösterdi.

UÜ Su Altı Spor Kulübü Başkanı Yunus Altın, “Üniversiteli sporcu arkadaşlarımızla sık sık bir araya gelip çeşitli yerlerde dalışlar yapıyoruz. Bu yıl ilk dalışımızı Mudanya Belediyesinin davetlisi olarak burada yaptık. Dip taraması sırasında, denize atılan yabancı maddeleri çıkarttık ve şu an burada halkımıza gösteriyoruz. Aslında çok daha fazla çöp çıkaracağımızı tahmin ediyorduk, fakat tahmin ettiğimiz kadar atık çıkmaması bizi mutlu etti. Üç tarafı denizlerle kaplı ülkemizin denizlerine sahip çıkmalıyız" dedi.

DALGIÇLAR SU ALTINDA ÇÖP ARADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 11:29:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 18:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?