23
Mayıs
2024
Perşembe
MUDANYA - BURSA

Fırınlara şok baskın!

Güzelyalı’daki fırınlara Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri ile birlikte baskın düzenleyen Belediye Zabıta Komiserliği, denetimlerde 10 adet fırından 5’i hakkında işlem yaptı. 4 adet fırına 450’şer YTL para cezası kesen zabıta, bir simit fırınını da aksaklıkları giderilinceye kadar kapattı.

Güzelyalı’da 6 personeli ile beldede 24 saat görev yaptıklarını belirten Zabıta Komiseri Yaşar Özer, limandan sağlığa, pazardan çevre düzenine kadar her türlü sorumluluğun kendilerine ait olduğunu söyledi.

Fırınlara düzenli olarak yaptıkları denetimlerde, genel temizlik ve sıhhi yönden incelemelerde bulunduklarını belirten Özer, denetimlerde zabıta ekibinin yanı sıra Mudanya Sağlık Grup Başkanlığı’ndan bir doktor ve teknisyenin hazır bulunduğunu söyledi.

Görülen aksaklıkların giderilmesi yönünde öncelikle işyeri sahiplerinin uyarıldığını hatırlatan Özer, “İkinci kontrolümüzde de aynı aksaklıklar devam ediyorsa cezai müeyyideleri uyguluyoruz.

Son yaptığımız kontrollerde 10 fırından 4’üne 450’şer YTL para cezası uyguladık. Ayrıca bir simit fırınının da eksiklikleri giderilinceye kadar kapatma cezası verdik. Bundan sonraki denetimlerimizi dondurmacılara yapacağız” diye konuştu.

Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 13:06:47
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 10:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?