23
Mayıs
2024
Perşembe
MUDANYA - BURSA

Güzelyalı`da `harç` krizi

Güzelyalı Belediyesi'nin şubat ayı olağan meclis toplantısında Fen İşleri Müdürlüğü'nce talep edilen yeni yıla ilişkin "kaldırım harcının" görüşülmesi maddesi üyeleri gerdi.

Selçuk Mutlu başkanlığındaki Güzelyalı Belediyesi Meclisi'nin olağan toplantısına AKP ve ANAP'tan 2, CHP, DYP ve bağımsız birer üye katılım sağladı. Fen İşleri Müdürlüğü'nün meclise havale ettiği konulardan biri olan "Kaldırım Harcı"na ait 2005 yılı ücreti ve tarifenin belirlenmesi tartışmalara neden oldu. Başkan Mutlu ruhsat alımı için belediyeye başvuruda bulunan kişilerin olduğunu belirterek, konunun encümene havale edilmesini istedi. Meclis üyeleri ise tarifenin belirlenmesi için aceleci davranılmamasını gerektiğini söyledi.

Üyelerin, ısrarla gündem maddesinin bir ay sonra yapılacak olan toplantıda görüşülmesini talep etmeleri üzerine, Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, işlemlerin hızlandırılmasından yana olduğunu vurguladı. "Biz bunu bir dahaki toplantıya ertelersek ruhsat almak için bizlere başvuru yapan kişileri bekletmiş olacağız" diyen Mutlu, "Fiyatlandırma işini encümen kanalıyla yaparsak daha çabuk hallediriz ve belediyemize gelir sağlamış oluruz. Çünkü bu iş uzarsa 2004 yılı fiyatları ile başvuru sahiplerinden harç almak zorunda kalacağız. Vereceğiniz bu kadar hayati bir karar değil. Neden tartışıyoruz, anlamıyorum" diye konuştu.

ANAP'lı Meclis Üyesi Vasıf Güney, Mutlu'nun bu sözlerine karşılık tartışmanın boyutunu farklı açılara çekmeye başladı. Güney, Mutlu'nun yaptığı işlerde muhalefet meclis üyelerini muhatap bile almadığını iddia ederek, "Siz, zaten hiç bir konuda bizi muhatap almıyorsunuz. Yapılacak işleri paylaşmıyorsunuz. Meclisten meclise önümüze bir gündem maddesi koyuyor, bizden karar vermemizi bekliyorsunuz. Oysaki bizler burada sadece el kaldırıp, indirmek için değil, olayları tartışıpta bir fikir birliğine varmak için buradayız" yakınmalarında bulundu.

Söz konusu madde mart ayında yapılacak olan toplantıda görüşülmesi oyçokluğuyla kabul edildi. Mecliste ayrıca, Zabıta ve İtfaiye biriminde kadrolu çalışan personelinde yasa gereği 160 YTL olan fazla mesai ücreti 220 YTL'ye çıkarılması oybirliği ile kabul edildi.

Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 15:30:58
Güncelleme :5 Şubat 2005 Cumartesi 11:39:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?