25
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

İnce, yüzde 80 hayır bekliyor

CHP'Lİ İNCE'DEN REFERANDUM ZİYARETLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Bursa'nın Mudanya ilçesinde yaklaşan referandum öncesi anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Teravih namazı sonrası Mudanya Hal içinde vatandaşlara seslenen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, referandumda neden "hayır" oyu kullanılması gerektiğini anlattı. Oy pusulasını vatandaşlara tanıtan İnce, anayasa paketinin hukuk sistemine zarar vereceğini savundu. Konuşmasında hükümete yüklenen İnce, Bakanlar Kurulu kararıyla şeref madalyasına layık görülen Büyükanıt Paşa'nın diğer omzuna mahkeme celbini takmayı istediklerini söyleyerek, "Bu ülkenin ülkücülerini içeri tıktılar. Bu ülkenin devrimcilerini Metris'e tıktılar. Bu ülkenin akıllılarını nereye koydular? Onları da genel müdür ve müsteşar yaptılar. Bugün başımıza bela ettiler. 27 Temmuz günü verilen muhtıra ile kendilerini mağdur gösterip seçim kazandılar. Bakanlar Kurulu kararıyla Şeref Madalyası verdiler. Paşa da madalyayı taktı göğsüne. Şimdi size söz; bu referandumda 'hayır'ı çıkartın, ardından gelecek seçimde CHP'yi iktidar yapın, Büyükanıt Paşa'nın öbür omzuna da mahkeme celbini biz takalım" dedi.

İnce, CHP'nin sürekli Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi ile ilgili yapılan eleştirileri de değerlendirdi. İnce, "Sanki biz Ermenistan Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz. 160 kez Anayasa Mahkemesi'ne gitmişiz. Bunların 120 tanesini mahkeme karar bağlamış. 75'inde bizi haklı bulunmuş. 45'inde haksız bulunmuşuz. İşte bunlardan biri, Suriye sınırındaki mayın tarlalarının temizlenme işinin İsrail'e verilmesi. Bunu engelleyerek biz bu millete kötülük mü yaptık?" şeklinde konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve Mudanya İlçe Başkanı Hasan Yıldırım'ın da bulunduğu toplantıda, İnce, Mudanya'dan yüzde 80'in üzerinde "hayır" oyu çıkacağına inandığını da sözlerine ekledi.

CHP'Lİ İNCE'DEN REFERANDUM ZİYARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 12:43:00
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 20:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?