25
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

İtfaiyeye modern bina

MUDANYA'YA MODERN İTFAİYE BİNASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Mudanya İtfaiye Binası’nın temeli düzenlenen törenle atıldı. İtfaiyenin belediyelerin en önemli hizmetlerinden biri olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bir taraftan personel alımıyla itfaiyeye takviye yaparken, diğer taraftan da itfaiye birimine yeni fiziki mekanlar kazandırdıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, hizmet sınırlarının genişlemesiyle birlikte sorumluluk alanına giren bölgelerdeki yeniden yapılanma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda Küçük Sanayi Sitesi bölgesine hizmet verecek olan İtfaiye Binası’nın temelini atan Büyükşehir Belediyesi, Mudanya ve Güzelyalı bölgesinde olası yangınlara anında müdahale edebilmek amacıyla projelendirilen Mudanya İtfaiye Binası’nın temelini attı. Düzenlenen temel atma törenine Başkan Altepe’nin yanı sıra AK Parti Milletvekili Ali Kul, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Necmettin Şenocak ve Mustafa Altın ile çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Altepe, törende yaptığı konuşmada Bursa’yı sağlıklı yaşanabilir bir hale getirmek için sadece kent merkezinde değil merkeze bağlanan tüm ilçelerde de yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bursa’nın sahile açılan kapısı olan Mudanya’ya büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Geçtiğimiz bir yıl içinde hazırladığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Mudanya için hazırladığımız altyapı, üstyapı ve turistik tesislerle ilgili projelerimizi da başlatıyoruz. Bugün önemli bir hizmet olan itfaiye binamızın temelini atıyoruz. Önümüzdeki günlerde kapalı yüzme havuzunun temelini atacağız. Mudanya iskelesi ile balık lokantaları arasında kalan bölgenin meydan ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi çalışmalarını önümüzdeki günlerde başlatıyoruz. Tahir Ağa Hamamı restorasyonu projesi ihale aşamasına geldi. 15 ayda Mudanya’da 35 bin ton asfalt döktük. Kanalizasyon, yağmur ve içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Kısacası hizmet yağmuru Mudanya’da da sürmeye devam edecek” dedi.

“İtfaiye teşkilatımızı güçlendirdik”

İtfaiye teşkilatının olası yangınlara en kısa sürede müdahale edebilmesi gerekli personel ve ekipman eksikliklerinin giderildiğini vurgulayan Başkan Altepe, Küçük Sanayi Bölgesi İtfaiye binası inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, Mudanya’nın ardından Kestel’e de bir itfaiye binası kazandıracaklarını kaydetti. İtfaiye teşkilatını 50 personel, 7 mühendis ve tekniker alımıyla güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, Demirtaş ve Küçükkumla itfaiye grup binalarına da takviyeler yapıldığını, araçların giremeyeceği dar sokaklara da 18 yangın dolabı konulduğunu hatırlattı. Başkan Altepe, 600 metrekare alan üzerine inşaat edilen Mudanya İtfaiye Binası inşaatının 150 günde tamamlanmasının planlandığını da sözlerine ekledi.

Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise Uludağ’dan sonra vatandaşların gitmek için en çok tercih ettiği mekanların başında Mudanya’nın geldiğini bu nedenle bölgede nüfusun sürekli arttığını kaydetti. Bu nedenle bölgeye hizmet verecek olan itfaiye binasını çok önemsediğini kaydeden Kul, bölgede zeytinlik ve ormanlık alanların da fazlalığına dikkat çekerek bu nedenle itfaiye biriminin tam donanımlı olması gerektiğini vurguladı. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının, il başkanları ve teşkilatların Bursa için gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını ifade eden Kul, “Sınırların genişlemesiyle birlikte artık Büyükşehir Belediyesi’nin de bir eli Mudanya’nın üzerindedir. Bu nedenle artık kaderine terk edilmiş bir Mudanya görmeyeceksiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte butona basan Başkan Altepe, Mudanya İtfaiye Binası’nın temelini attı.

MUDANYA'YA MODERN İTFAİYE BİNASI
MUDANYA'YA MODERN İTFAİYE BİNASI
MUDANYA'YA MODERN İTFAİYE BİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 12:30:00
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 15:16:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?