22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUDANYA - BURSA

Kayıp yakınlarına gönüllü hizmet

Mudanya'da yaz aylarında elektronik eşya tamiri yapan Aykut Değirmen, kış aylarında ise yakınları kaybolan ailelere gönüllü olarak arama hizmeti veriyor.

Mudanya’nın Güzelyalı Beldesi’nde geçtiğimiz yaz aylarında elinde fotoğrafıyla oğlunu arayan bir kişinin gözyaşlarına şahit olduğunu belirten Aykut Değirmen, "Ben bu manzaradan etkilendiğim için yaşlı adama yardımcı olmak istedim. Oğlunun fotoğrafıyla Bursa’da 20 gün araştırma yaptım. Sonra oğlunu Ataevler’de buldum. Bir fabrikaya işçi olarak girmişti. Akalan Köyü’nden olan bu genç, ailesinin kendisine tepkili olacağını düşünüyordu. Ancak çocuklarını bağırlarına bastılar" dedi.

Bu mutluluk tablosundan çok etkilendiğini dile getiren Değirmen, "Ben de kış aylarında Güzelyalı’da boş oturmaktansa, yol ve konaklama masraflarının karşılanması şartıyla hiçbir ek ücret talep etmeden kayıpları aramaya başladım. İz takibi ve insanların yaş grubuna göre hangi mekanlarda bulunabileceklerini düşünerek titiz çalışmalar yapıyorum. Israrlı takiple neticeye ulaşıyorum. Kayıp yakını olan vatandaşlar için her türlü çalışmayı ücretsiz olarak yapıyorum. Bana ulaşmak isteyenler (0 535 504 19 16) numaralı telefonumdan irtibat kurabilirler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 17:54:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?