18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

Kızılay kampı başarılı kızları ağırladı

MUDANYA KIZILAY KAMPI BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunan Kızılay Gençlik ve Sağlık Kampı'nın 2. devresinde misafir olan 118 başarılı kız öğrenci, düzenlenen Ateş Gecesi ile kamptan ayrıldı.

Bu yıl kapılarını 1 aylığına vatandaşlara açan Altıntaş yolu üzerindeki Kızılay kampı, 1. devrede uluslararası misafirlerini ağırladıktan sonra 2. dönem de Gönen, Soma, Orhangazi, Dursunbey, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Bursa Merkez ve Ankara'dan gelen derslerinde başarılı olan 118 kız öğrenciyi ağırladı. 14-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 2. devre kampında kız öğrenciler, çeşitli aktivitelere katılıp birbirleriyle kısa sürede kaynaştılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından geleneksel kamp ateşi yakıldı. Kamp Müdürü Feytullah Çimenbiçer, "Sadece Türkiye'de değil, dünyada örneği olmayan böyle ulvi bir işi başardıkları için herkese teşekkür ederim. 7 yıldır binlerce öğrenciye kampımızda eğitim verdik. Bu öğrencilerimizi Atatürk İlkeleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'ne saygılı, vatanını, milletini seven gençler ve iyi birer Kızılaycı olarak yetiştirmek için her türlü gayreti gösterdik" dedi.

Gençlerin geleceğin teminatı olduğunu ifade eden Kızılay Şube Başkanı İbrahim Dokunmazer, "Burada kısa sürede kurduğunuz dostluklarınız ölünceye kadar devam edecek. Kampımıza neşe kattınız sizlere teşekkür ediyorum. Artık sizler Kızılaycı oldunuz. Evlerinize döndüğünüzde ailelerinize ve arkadaşlarınıza Türk Kızılay'ını iyi anlatın ve her biriniz en az 3 kişiyi Kızılaycı yapın. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.

Genç kızlar daha sonra hazırladıkları şiir, halk oyunları ve çeşitli gösterilerin ardından Veda Valsi ile Aeş Gecesi'ni sonlandırdı.

MUDANYA KIZILAY KAMPI BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
MUDANYA KIZILAY KAMPI BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:53:04
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 22:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?