25
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

Körfez yelkenlileri bekliyor

KÖRFEZ YELKENLİLERİ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl 25.'si düzenlenecek olan Amiraller Kupası Yat Yarışları, 3-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Daha önceki yıllarda İstanbul ve Mudanya Yelken kulüplerinin organize ettiği 'Amiraller Kupası Yat Yarışları', bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Mudanya ve Zeytinbağı belediyelerinin de desteği ile daha geniş katılımlı olarak hayata geçirilecek. Eker'in ana sponsorluğunda düzenlenen ve yaklaşık 40 yelkenlinin katılması beklenen yarışların İstanbul-Mudanya etabı özel ödülü, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek.

'Amiraller Kupası Yat Yarışları'nın birinci etabı, 3 Eylül Cuma günü saat 19.00'da İstanbul Kalamış Koyu'ndan start alacak ve 4 Eylül Cumartesi günü Zeytinbağı İskelesi'nde son bulacak. Yarışların ikinci etabı ise 5 Eylül Pazar günü Mudanya İskelesi'nden start alacak olup İstanbul Kalamış Koyu'nda son bulacak. Yarışa katılan her sporcuya 25. yıl nedeniyle birer anı madalyası verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarının genişlemesiyle birlikte deniz ve sahillerde de önemli projeler başlattıklarını bildirdi. Körfez'in bir anlamda "Büyükşehir'in körfezi" duruma geldiğini ifade eden Altepe, "Bursalılar'ı denizle ve sahillerle buluşturmaya devam ediyoruz. İstiyoruz ki, Bursa'nın bir deniz kenti olduğu tekrar hatırlansın ve yaşatılsın. Bursalılar'ı şimdi de yelkenli yarışlarını izlemeye davet ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını açıklayan Mudanya Yelken Kulübü Başkanı Taner Tümerdirim ise, belediyelerin sporun her dalına destek vermesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi yelken sporuna verdiği destekten ötürü kutlayan Tümerdirim, "Bursa, yeşili ve Uludağ'ın beyaz renkleri ile anılıyor. Biz ise kıyılarının mavisini de bu renklere eklemek istiyoruz. Bursa'da sadece dağ ve ova yok. Bursa'nın kıyılarını saran mavi renkli denizimiz de var. Belediye Başkanımız Recep Altepe'nin desteği ile Bursa'nın bir deniz kenti olduğunun bu kentte yaşayan herkese hatırlatılacağına, tarihi ve kültürel dokusu da ön plana çıkartılarak yelken sporuna sahip çıkılacağına inanıyoruz" ifadelerine konuştu.

Yarışların birinci etabı, Zeytinbağı İskelesi'nde son bulacak. Yarışa katılan teknelerin kaptanları ve personeli, aynı gün Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen gezi organizasyonu ile kentin önemli turizm değerlerinin tanıtılması hedefleniyor. Gezinin ardından da Büyükşehir Belediyesi Mudanya Sosyal Tesisleri'nde ödül töreni gerçekleştirilecek. Törene, çeşitli illerden gelen yelkenciler ve yarışseverler katılacak. Yarışın son etabı ise yelkenlilerin, 5 Eylül Pazar günü Mudanya İskelesi'nden start almasıyla başlayacak. Yelkenlerini rüzgarla dolduran teknelerin Körfez'de muhteşem bir görüntü oluşturması bekleniyor.

Yaşamını yitirmiş amiraller anısına gerçekleştirilen yarışlara, 14 - 17 metre arası tekneler katılıyor. 5'i boy ve ağırlıklarına göre, biri de destek sınıfı olmak üzere toplam 6 sınıfta gerçekleştirilecek yarışlar, Marmara'da İstanbul dışına çıkan tek yarış olma özelliği taşıyor. Birinci etap çerçevesinde 4 Eylül Cumartesi günü Zeytinbağı İskelesi'ne ulaşacak olan teknelerle, 5 Eylül Pazar günü sabah saat 10.00'da Mudanya İskelesi önünden start alacak teknelerin, Körfez çıkışına kadar muhteşem bir görüntü oluşturması bekleniyor. Yarışma organizasyon komitesi, Bursalılar'ı, renkli görüntülere sahne olacak yarışları izlemek üzere, cumartesi ve pazar günleri Mudanya ve Zeytinbağı kıyılarının Körfez'i iyi gören noktalarına davet ediyor.

KÖRFEZ YELKENLİLERİ BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:09:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?