2
Haziran
2024
Pazar
MUDANYA - BURSA

Mirzaoba'da Yörük şenliği

MİRZAOBA'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Mirzaoba köyünde yapılan yörük şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Mudanya Belediyesi'nin katkıları ve Yörük Türkmen Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin organizasyonu ile üçüncüsü düzenlenen yörük şenliği büyük ilgi gördü. Şenlik, Bursa Uludağ Mehter Takımı'nın gösterileri ile başladı. Şiirler ve ilahiler okunan şenlikte çeşitli gösteriler yapıldı.

Mirzaoba meydanına yapılan şehitlik anıtını hatırlatan Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, "Bugün çocuklarımızın yapmış olduğu gösteriler, okuduğu şiirler hepimizi duygulandırdı. Mirzaoba bizim için önemli bir köy. Tarihimize ve kültürümüze mutlaka sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Mirzaoba köyünün tarihçesinden bahseden köyün ilk öğretmeni Sait Alper, "Biz önce Osmanlı Devleti idik, şimdi ise Türkiye Cumhuriyetiyiz. Cumhuriyeti korumak için çaba göstermeliyiz" dedi.

Belediye Başkanı Hasan Aktürk, dernek yararına yapılan açık artırmada Osmanlı armalı bir çini tabak alarak Mudanya Kaymakamlığı'na hediye etti. El işi çarık, cam nargile, sedef kakma kılıç ve ahşap cevizden yapılma Osmanlı soy ağacı gibi ürünler açık artırmada satıldı. Yenliklerde Ali Tıngaz yörük ağası olarak seçildi.

MİRZAOBA'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ
MİRZAOBA'DA YÖRÜK ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 17:36:03
Güncelleme :7 Haziran 2011 Salı 01:10:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?