19
Mayıs
2024
Pazar
MUDANYA - BURSA

Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar; hem gürledi, hem de müjde verdi

Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Haziran ayında yapılacak olan ilk olağan meclis toplantısı öncesinde iki aylık çalışmalarını halkıyla paylaştı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda "Daha iyi bir Mudanya'da nasıl yaşarız" konusu üzerinde duran Demirhisar, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlardan fikir alışverişi konusunda destek istedi.

"İyi niyet suistimal edildi"

Mudanya'da halkın vurdumduymazlığından yakınan Erol Demirhisar, ilk meclis toplantısında borçlu su abonelerine sağladıkları taksit imkanına rağmen, iyi niyetin suistimal edildiğini söyledi. Demirhisar, 2 bin 500 borçlu su abonesinden bir ay içerisinde sadece 130 kişinin başvuru yaptığını bildirdi. Haziran ayında başvuruların sona ereceğini söyleyen Demirhisar, "Bundan böyle 'Benim suyum neden kesildi' diye kimse kapıma gelmesin" dedi. İlan ve Reklam Vergisi'nde beyansız 480 esnafın olduğunu söyleyen Demirhisar, Demirhane mevkiindeki dolgu alanında 17 dükkanın faaliyet gösterdiğini, İnönü Bulvarı'nda ise 26 mükellefin 2 bin 345 metrekarelik yer işgal ettiğini hatırlatarak, esnafı beyana çağırdı. Yaya kaldırımlarının işgalini önlemek amacıyla zabıta ve oda tarafından esnafın uyarıldığını belirten Demirhisar, "Haziran ayından itibaren bu işgaller devam ederse en düşük ceza tutarı 111 milyon lira olacaktır, haberiniz olsun" dedi.

"Hızlı feribot geliyor"

Mudanyalıya iki müjdeli haberi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Mudanya-İstanbul arasında hızlı feribotun İDO tarafından en kısa sürede çalıştırılmaya başlanacağını bildirdi. İDO İnşaat Daire Başkanlığı'ndan iskeleyi incelemeye geldiklerini belirten Demirhisar, kapak atma yerinin 1,5 metre yükseltilmesi için çalışmalar yapıldığını anlattı. Mudanya'da 1994 yılında temeli atıldıktan sonra yarım bırakılan spor salonu için de Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü'nün jeolojik etütlerini istediğini söyleyen Demirhisar, "Bu bizler için önemli gelişmeler. Tabi ki bunlarla sınırlı kalmayacağız. Takipçisi olacak, yeni projelerle ilçemizin kalkınmasını sağlayacağız" diye konuştu.

"Belki utanırlar"

Bu arada çekirdek kabuklarıyla çevre kirletenlere yönelik belediyenin ilginç bir kampanya başlatacağından söz eden Erol Demirhisar, "Çekirdek satanlar, camlarına asılmaları için 'Benden aldığınız çekirdeği lütfen torbaya koyunuz' yazılarını hazırladık. Ayrıca 5 arkadaşa da bu yazıların yer aldığı tişörtleri giydirip bulvarda dolaştıracağız. Yemişlerin kabuklarını yere atanlara bu ekip tişörtlerini gösterecekler. Belki o zaman utanırlar" dedi.

Öte yandan toplantıda vatandaşlar da sorunları aktardı. Atatürkçü Düşünce Derneği Mudanya Şube Başkanı Mustafa Ay, sahil boyundaki kahvehanelerin önlerinde oturanların, bakışları ile halkı rahatsız ettiğini söyledi. Vatandaşlar, Uludağ Üniversitesi ile terminale ulaşım konusunda sıkıntı çektiklerini söylerken, CHP İlçe eski Başkanı Şenol Seven de, esnafın ilçede iş yapabilmesi için düşüncelerini sordu. "Projelerinizi ve düşüncelerinizi her zaman bizlerle paylaşın" diyen Demirhisar, "Mudanya'yı çağdaş tasarımcı düşünce ve özverili çalışmalarla layık olduğu yere taşımayı hedefledik. Bu yüzden sorunların üstesinden de hep birlikte geleceğiz" mesajını verdi.

Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2004 Salı 02:58:15
Güncelleme :11 Haziran 2004 Cuma 01:12:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?