18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

Mudanya Belediyesi suyu ucuzlattı

Mudanya belediyesi şubat ayı olağan toplantısında alınan kararla su fiyatları ton başına 613 bin lira ucuzlattı.

Mudanya Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen Şubat ayı olağan meclisinde, uzun yıllar halkta sıkıntı meydana getiren ve tepki toplayan su fiyatları maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Alınan kararla, KDV dahil Buski’den 905.000 TL’den alınan su fiyatı belediye meclisinin aldığı kararla 01 Şubat’tan itibaren 10 tona kadar 2.363.000 TL ‘den 1.750.000 liraya (Atık su ve KDVdahil) indirilmiş oldu. Su fiyatlarının düşmesinde en büyük etken Bursa Büyükşehirden gelen suyun Geçit mevkisindeki pompaların önümüzdeki günlerde kaldırılacak olması olduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, “Büyükşehir yasasının devreye girmesinin hazırlıkları var olduğundan pompa elektrik ücretlerinin devreden çıkacak olması, su kaçaklarının azaltılması gibi etkenler belediyemizi su fiyatını düşürmeye iten sebeplerdendir. 2004 Şubat döneminden itibaren, belediye meclis üyeleriyle oybirliğiyle aldığımız kararla su fiyatları 10 tona kadar 2 milyon 363 binden, 1 milyon 750 bine, 10 tondan fazlası içinde 2 milyon 514 binden, 2 milyon 252 bine indirilmiş oldu.”

Başkan Aktürk su indirimi kararının siyasi bir malzeme olmadığını ifade ederek “Mudanya Belediyesi güçlü bir belediyedir. Şu anda Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasındadır. Kasasında bugün itibarıyla 2 buçuk trilyonu bulunmakla beraber, hiç kimseyede borcu yoktur. Mudanya Belediyesi deprem fonundan, otoparktan ve proje karşılığı alınan yardımlardan trilyonlarla ifade edilecek rakamlarda kar etmiştir. Su ile ilgili ödemelerini de BUSKİ’ye periyodik olarak, aksaksız yapan belediyemiz en yaptığımız ödemeyle minimize etmiştir.” açıklamasında bulundu.

Nihat Şahin / Mudanya
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 15:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?