17
Mayıs
2024
Cuma
MUDANYA - BURSA

Mudanya'da köylüler örgütlendi

Mudanya ve köylerindeki işadamlarının kurduğu Köyleri Sosyal Yardımlaşma Destekleme ve Dayanışma Derneği’nin üyeleri, Koç Restaurant’ta düzenlenen tanışma yemeğinde biraraya geldi. Mahsur Mercan’ın başkanlığında 15 kişinin kuruculuğunu üstlendiği derneğin gecesinde, açılış konuşmasını yönetim kurulu üyesi Hikmet İlhan yaptı. Derneğin ileriye dönük faaliyetlerinden bahseden İlhan, köylünün kalkınabilmesi açısından ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.
"Her türlü desteğe varız"
Amaçlarının; yardıma muhtaç köylülere yapacakları desteğin yanısıra, maddi güçlükten dolayı okuyamayan çocukların eğitim ve öğrenimini sağlamak olduğunu kaydeden Hikmet İlhan, bölgeye has zeytincilik ve siyah incir konusunda da çözümler üretmek için her türlü tarımsal ve kültürel çalışmaları destekleyeceklerini belirtti. "Mudanya’nın insanlarına hizmet için bu oluşum gerekli idi" diyen kurucu başkan Mahsur Mercan ise, oluşum çalışmalarının bir senedir sürdüğünü ve üç ay önce tamamlandığını söyledi.
Çınar, etkilendi..
Yemeğe katılan Mudanya Kaymakamı Ali Çınar da, ilçedeki birlik ve beraberlik oluşumunun kendisini etkilediğine işaret ederek, "Bu oluşumlar sayesinde Mudanya için verimli çalışmalar yapılacağına inanıyorum" dedi. Çınar, sağlık ve eğitim konusunda hayırseverlerden destek beklediklerini de kaydetti. "Bende sizler gibi bir köylü çocuğuyum" diyen Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise derneğin üyesi olarak yaptığı konuşmada, köylülerin oluşturduğu görkemli kadronun çalışmalardaki hedefine ulaşmasında güçlük çekmeyeceğini belirtti.
Köylülerin yönetimi
Mahsur Mercan başkanlığındaki oluşumda; Hikmet İlhan, Cemil Hatipoğlu, Alp Balaban, Abdullah Aydın, Metin Bağcı, Adil Baştürk, Ersel Evcil, İbrahim Başaran, Tahammül İlhan, Eşref Evcil, Hasan Yılmaz, Hüseyin Özün, Yakup Turan, Metin Cengiz ve Ali Oral yönetim kurulu üyesi olarak görev aldılar.
Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2004 Salı 00:23:59
Güncelleme :17 Şubat 2004 Salı 01:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?