31
Mayıs
2024
Cuma
MUDANYA - BURSA

Müebbetlik sanıklara CMK tahliyesi

MÜEBBETLİK SANIKLARA CMK TAHLİYESİ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, 7 yıl önce tekstilci Ali Arasan'ı öldürttüğü öne sürülen muhasebeci Ö.A.V. ile cinayeti işlediği iddiasıyla müebbet hapis cezasına çarptırılan H.İ., CMK'nın 102. maddesindeki değişiklik sayesinde hürriyetine kavuştu. Aynı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan muhasebecinin kardeşi HS.V. ise cezası kesinleştiği için tahliye edilmedi.

Edinilen bilgiye göre, Yargıtay'ın ilk davayı bozması üzerine Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl tekrar hakim karşısına çıkan muhasebeci Ö.A.V. (50) ve H. İ. (48), ağırlaştırılmış müebbet ve birer ay geceli gündüzlü hücre hapsine çarptırılmıştı. Fakat avukatları, müvekkillerine çok fazla ceza verildiğini iddia ederek temyize başvurdu. Avukatlar, panik atak rahatsızlığı bulunan Ö.A.V.'nin bu durumunun göz önünde bulundurulmasını istedi. Yargıtay'dan gelecek bozma haberini bekleyen sanıkların yüzü,

CMK'nın 102. maddesinde yapılan değişiklikle güldü.

Mahalli mahkemenin kararını gözden geçiren Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 7 yıldır cezası kesinleşmeyen muhasebeci Ö.A.V. ve H.İ.'nin CMK'nın 102. maddesine istinaden tahliyesine karar verdi. İki sanık, cezaları eğer Yargıtay tarafından onanırsa tekrar hapse girecek. Bu arada, aynı dava kapsamında daha önce hakkında verilen müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onanan muhasebecinin kardeşi H.S.V. ise cezası kesinleştiği için tahliye edilemedi.

 
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 10:42:02
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 13:38:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?