17
Mayıs
2024
Cuma
MUDANYA - BURSA

Özürlülerin sorunları mercek altına alındı

Mudanya İlçesi’nde yapılan toplantıda, engellilerin yaşadıkları sıkıntılar gündeme getirilip, çareler arandı.

Yerel Gündem 21 Engelliler Çalışma Grubu ve Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen toplantı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Konuşmacılardan Beyhan Erdoğan’ın toplantıya gelirken merdiven engeliyle karşılaşması üzerine, Belediye Başkanı Erdol Demirhisar, merkeze en kısa sürede bir rampa yaptıracaklarını söyledi.

Toplantıda ilk sözü alan Kaymakam Ali Çınar, "2005 yılı başbakanımız tarafından engelliler yılı ilan edildi. Ben de 7 yaşında engelli olan çocuğumu kaybettim, o bizim gözbebeğimizdi. Bu bakımdan sizleri çok iyi anlıyorum. Bizler ve sizler el ele vererek, engelli vatandaşlarımızın bedenen yaşadıkları engelleri ortadan kaldırıp, onların yaşama sevinçleri olacağız" dedi.
Daha sonra kürsüyi gelen engelli Beyhan Erdoğan, "Günlük hayatta engelliler birçok konuda sıkıntı yaşamaktadır. Kaldırımların işgal edilmesi, kaldırımlarda engelliler için rampalar olmaması büyük eksiklik. Turistik olan Mudanya’mıza ziyarete gelen engelliler de aynı sıkıntılarlarla karşılaşıyor. Kaldırım işgallerine son verilmeli ve engellilerin ihtiyaçlarını karşılayacak tuvaletler yapılmalı" dedi.

Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu Temsilcisi Ayhan Zembilci de, engellilerin meselelerini dile getirirken, İşitme ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonları Bursa İl Temsilcisi M. Nejat Döşlüoğlu ise, engellilerin sportif faaliyetlere katılmalarını istedi.

mudanya
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?