18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

Piknik faciası kurbanları toprağa verildi

Mudanya'da, sınıf arkadaşlarıyla gittikleri gölette boğularak can veren 2 ilköğretim öğrencisi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öğle molasında toplu olarak pikniğe giden öğrencilerden 11 yaşındaki Halit Kaya suda çırpınmaya başlayınca, peşinden atlayan Abdurrahman Can’ın da hayatını kaybettiği öğrenilmişti. İki arkadaşını kurtarmak için suya atlayan Volkan Kazancı ise son anda ip atılarak kurtarılmıştı.

Ülküköy İlköğretim Okulu 4/A sınıfından 14 öğrenci, öğle molasından yararlanarak dün yapay gölete pikniğe gitti. Serinlemek için gölete giren öğrencilerden Halit Kaya, bataklıkta çırpınmaya başladı. Arkadaşını kurtarmak için suya atlayan Abdurrahman Can da bataklığa battı.

İki arkadaşını kurtarmak isteyen Volkan Kazancı da peşlerinden atladı. Halit Kaya ve Abdurrahman Can hayatını kaybederken, kız öğrencilerin çığlığı üzerine gölete koşan çiftçiler Volkan Kazancı’yı son anda kurtardı.

Ülküköy İlköğretim Okulu 4-A sınıfında büyük hüzün yaşanırken, otopsi yapılan cenazeler son görev için evlerine getirildi. Abdurrahman Can’ın annesi Ayşe ve babaannesi Adile Can, çocuklarının cenazesine sarılıp ağıt yaktı. C an ailesinin 2 ay önce Trabzon’un Maçta İlçesi’nden Ülküköy’e yerleştiği öğrenildi.

Cenaze törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Uysal, Emek Belediye Başkanı Yakup Aktaş, Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu ile çok sayıda vatandaşın yanısıra, aile fertleri katıldı. Abdurrahman Can’ın babası Veysel Can da öğrencilere sahip çıkmadığı iddiasıyla öğretmenlere tepki gösterdi.

Kılınan cenaze namazının ardından iki arkadaşın cenazeleri köy mezarlığında toprağa verildi. Öte yandan, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alınan Volkan Kazancı’nın hayati tehlikeyi atlattığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 16:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?