20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUDANYA - BURSA

Tekstilci cinayeti davası başladı

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde tekstilci Ali Arasan’ı öldürttüğü iddia edilen muhasebecisi ile birlikte 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar Ömer Arif Varol, kardeşi Hasan Serder Varol ve Halil İpoğlu’nun yargılanmasına başlandı. Poliste işkence gördüklerini belirten Vardar kardeşler, haklarındaki iddiaları yalanlarken, cinayeti işlediğini söyleyen İpoğlu, olayın küfürleşme yüzünden olduğunu ileri sürdü.

Olayı azmettirdiği iddiasıyla yargılanan Ömer Arif Varol, maktulün 35 yıllık arkadaşı olduğunu ifade ederek, "2002 yılından bu yana maktulün sahibi olduğu Arasan Tekstil’in mali defterlerini tutuyordum. Defterleri başkasına tutturacaklarını söylediler. Ben de işlemleri bitirip mali tabloları tamamladım. Olay olmasa evrakları ona teslim edecektim. Benim dostumdu. Bunu neden yapayım, ne kazancım olsun ki? Polis jandarma, savcılık ve sorgu hakimliğindeki tüm ifadeleri reddediyorum. Yüzüme poşet geçirip, bana işkence yaptılar. Eşim ve çocuğum camdan gösterilerek, ’Eğer suçu kabul etmezsen, aynı muameleyi onlara da uygularız’ tehdidinde bulundular" dedi.

Diğer tutuklu sanık Hasan Serdar Varol ise, arızalanan otomobilini bırakmak için gittiği Mudanya’dan dönerken maktul Ali Arasan ile karşılaştıklarını ifade ederek, "Ağabeyime kızgındım. Moralimin bozuk olduğunu gören maktul Ali Arasan ne olduğunu sordu. Ben de ağabeyime araba yüzünden kızgın olduğumu söyledim. Bunun üzerine ağabeyime hakaretler etmeye başladı. Onu ayırdım, beni dinlemedi. Ben de o kızgınlıkla araçtan indim. Araçtan indikten sonra Halil İpoğlu’nu merak ettim. Arkama baktığımda aracın sallandığını gördüm. Ardından silah sesleri geldi. Daha sonra Halil otomobilin arka kapısından indi. ’Ne oldu?’ diye sorduğumda, Arasan’ı öldürdüğünü söyledi. Otomobile bindik hala yaralıydı, ancak hastaneye götürmek isterken öldü. Biz de otomobili yol kenarında bırakıp İstanbul’a gittik" diye konuştu.
Sanık Halil İpoğlu ise, Varol kardeşlerin olayla bir ilgisinin olmadığını ifade ederek, "Ben maktulü yatıştırmak için araçta kalmıştım. Durup dururken bana da küfür etmeye başladı. Üzerime atlamak istedi. Ben de bir el ateş ettim. Daha da saldırganlaştı. Ardından iki el daha ateş ettim. Beni kimse azmettirmedi, sinirlendiğim için öldürdüm" diye ifade verdi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Ali Arasan’ın ağabeyi Adnan Arasan ise, muhasebecileri Ömer Arif Varol’un, vergi ve SSK primleri için kendilerinden fazla para aldığını tespit ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Bunun üzerine ölen kardeşim Ali, Ömer Arif Varol ile görüşerek defterleri istedi. Olaylar bundan sonra cereyan etti. Şikayetçisiz."

Maktulün annesi Nazire Arasan da, sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Şahitlerin dinlendiği duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?