18
Haziran
2024
Salı
MUDANYA - BURSA

Ülkü mahallesi köy olmak istiyor

ÜLKÜ MAHALLESİ SAKİNLERİ KÖY OLMAK İSTİYOR

Bursa'da, 2004 yılında Mudanya'ya mahalle olarak bağlanan Ülkü Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, yeniden köy statüsüne dönmek için imza toplamaya başladı.

Mudanya'nın Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olmasının ardından 7 yıl önce köy statüsü sona ererek mahalle olarak ilçeye bağlanan Ülkü bölgesinde yaşayanlar, bekledikleri hizmeti alamamanın sıkıntısını çekiyor. Çeşitli vergi ve ücretler talep edilmesi dolayısıyla mahalle olmaktan pişmanlık duyduklarını söyleyen Ülkü Mahallesi sakinleri, mahalle olduktan sonra hiçbir şeyin değişmediğini, sadece külfetlerinin arttığını belirtti. Yeniden köy olmak için imza toplamaya başlayan Ülkü Mahalleliler, 300'ü aşkın imzalı dilekçeyi Mudanya Kaymakamlığı ile İl Genel Meclisi'ne sunacaklarını açıkladı.

Ülkü Mahallesi Muhtarı Mustafa Köse, köyün mahalle statüsü kazanmasıyla birlikte vergilerin artması ve beklentilerin karşılanmaması yüzünden vatandaşların yeniden köy olmak istediğini söyledi. Muhtar, kendisinin şahsen mahalleden yana olduğunu, fakat bardağı taşıran son damlanın Çiftçi Koruma Başkanlığı'ndan vatandaşlara avukat kanalıyla gönderilen koruma ücretleri tebligatı olduğunu ifade etti.

Köse, mahalle olunması dolayısıyla tüm arazilerden dönüm başına koruma ücreti olarak 9 TL'nin resmi yazıyla istenmesinin halkın sabrını taşırdığını anlattı. Köse, “Bu 9 TL ücret kanunlara aykırı. Çünkü devlet vatandaşa dönüm başına 7 TL verirken, destekleme için halkımızdan 9 lira isteniyor. Bunun geriye çekilerek en fazla 2 TL'yi geçmemesini, aksi takdirde koruma ve bekçi istemediğimizi yazılı olarak ifade ettik. Ancak kaymakamlıktan muhtarlığımıza gelen yazıda, söz konusu rakamın Çiftçi Mallarının Koruma Kanununun 15. maddesine istinaden belirlendiği, murakabe heyeti tarafından onaylandığı ve bir kır bekçisinin mahalleye görevlendirileceği bildirildi" dedi.

Muhtar Mustafa Köse, yaklaşan seçimlere dikkati çekerek, "Siyasiler vatandaşlardan oy istemek için mahallemize geldiklerinde ummadıkları tablolarla karşılaşabilirler. Artık siyasetçilere itimadımız kalmadı" dedi.

ÜLKÜ MAHALLESİ SAKİNLERİ KÖY OLMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 18:05:00
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 19:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?