20
Mayıs
2024
Pazertesi
MUDANYA - BURSA

Usta gemici denizde boğuldu!!

Fahrettin Ünlü (46)
Mudanya Petrol Ofisi dolum tesisleri arkasındaki halk plajı açıklarına demirleyen petrol gemisinde usta gemici çalışan Fahrettin Ünlü (46), kıyıya çıkmak için bindiği filikadan denize düştü. İstanbul limanına bağlı Beykim Petrolcülük şirketine ait “Anez” adlı gemiye 60 metre, kıyıya ise 100 metre mesafede yaşanan olayda Ünlü, boğularak yaşamını yitirdi. Şirkette 3 yıldır usta gemici olarak çalışan Ünlü’nün cesedini Petrol Ofisi görevlileri motorla kıyıya çıkardı. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, cesedi Adli Tıp Kurumuna gönderdi.

Edinilen bilgilere göre Mudanya açıklarında yaşanan olay şu şekilde gerçekleşti. Petrol Ofisi’nin Mudanya’daki dolum tesislerine sabah saatlerinde kalorifer yakıtı getiren geminin mürettebatı saat 15.00 sıralarında tahliyesini tamamladı. Gemi kaptanı Sedat Kalkan ise limandan ayrılma işlemleri için Liman Başkanlığı’na gitti. Daha sonra gemi kaptanını almak üzere filikayla açılan Fahrettin Ünlü, geminin bağlandığı dubanın bölgesinde denize düştü. Olayı farkeden ikinci kaptan Osman Öz ise önce telsizle ofise ait servis motoruna haber verirken, daha sonra ise kıyıdan yardım istedi. Motorla olay yerine giden Petrol ofisi deposunda çalışan iki kişi Ünlü’yü hareketsiz bir şekilde yüzüstü buldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık, kıyıya çıkarılan cesedi Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Filikayı kullanan Ünlü’nün; can yeleği, can simidi ve el telsizi olmasına rağmen hiçbirini kullanmadığı bildirildi
Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2004 Salı 00:00:14
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 13:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömer karhan IP: 85.107.195.xxx Tarih : 24.08.2008 13:43:29

ipini koparan gemiye çıkıyor ve bizim işimizede engel oluyorlar türkiyede doğru durust denizcilik bakanlıgı yok ve özellikle yabancı bayraklı gemilerde sigorta yapmıyorlar bizi sudan ucuz eşek gibi çaliştırıyorlar bilginize.usta gemici ömer karhan.