27
Mayıs
2024
Pazertesi
MUDANYA - BURSA

'Vatandaş oyuna sahip çıkmalı'

Nüfus cüzdanlarında vatandaşlık numarası olmayan yaklaşık 10 milyon seçmen, TC kimlik numarası olan herhangi bir resmi nitelikli hüviyet ile oy kullanabilecek. Üzerinde kimlik numarası olan sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, sarı basın kartı, resmi kurum kimliği gibi soğuk mühürlü kimliklerle de oy kullanılabilecek.

AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Cafer Yıldız, vatandaşların demokratik haklarının zayi olmaması için oylarına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Yıldız, "En önemli vatandaşlık görevlerinden birisi seçimlerde oy vermektir. Alınan karar gereği nüfus cüzdanı üzerinde TC kimlik numarası bulunmayan vatandaşlarımız, bu hüviyetlerini seçimlerde kullanamayacak. Ancak nüfus cüzdanı dışındaki resmi nitelikli hüviyetlerde vatandaşlık numarası var ise bu kimlikler kullanılabilecek. Oy verebilmek için TC kimlik numarası yazılı sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, resmi kurum kimlikleri gibi üzerinde soğuk mühür veya hologram bulunan bütün resmi kurumlardan verilmiş kimlikler seçimler için geçerli olacaktır" dedi.

Nüfus idaresinin tedbir alarak hafta sonu ve geceleri de mesai yapacağını, vatandaşların muhtardan evrak almadan 2 fotoğraf ve 3 TL ile nüfus cüzdanlarını değiştirebileceklerini hatırlatan Cafer Yıldız, vatandaşların zorlanmadan değişikliği yaparak demokratik haklarını kullanmalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 11:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?