18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUDANYA - BURSA

YELKENLER GÜZELYALI'YI SEVDİ!!

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Güzelyalı’da geçen yıl düzenlenen 12 bölgeden 65 sporcunun katıldığı “Gençlik Kupası Lazer yarışlarının” bu yıl da 19-23 Mayıs tarihleri arasında yapılmasını kararlaştırdı. Federasyon Bursa İl Temsilciliği ayrıca yıl içerisinde, Mudanya’da Mütareke, Gemlik’te zeytin, İznik’te de kiraz kupası düzenlemeyi hedefledi.
TYF’nin il temsilcileri ve yelken kulübü başkanları ile her yıl düzenlediği Marmara bölge toplantısı bu yıl Güzelyalı’da gerçekleştirildi. Marmara bölgesinde faaliyet gösteren 6 il temsilcisinin yanısıra 50’ye yakın kulüp başkanı ve TYF yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda ev sahipliğini Güzelyalı Belediye Başkanı Ali Kaya ile TYF Bursa İl Temsilcisi Taner Tümerdirim yaptı.
“Biz hazırız”
Açılış konuşmasını yapan Güzelyalı Belediye Başkanı Ali Kaya, beldenin gelişmesi ve yat limanının tanınması açısından deniz sevdalılarıyla yapılan toplantının önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.  “Sporcularımız, beldemizdeki rüzgar rejimine, deniz temizliğine ve fiziki şartlarına kulaktan duyma değil, bizzat görerek değerlendirme imkanı bulacaklardır” diyen Kaya, su sporlarını kıyı turizmi bakımından önemli gördüklerini söyledi. Kaya ayrıca, “Belediye olarak yelken sporuna katkı sağlamaya hazırız” mesajını verdi.
Daha sonra TYF Başkanı Nazlı İmre’nin başkanlığında 2003 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda federasyon temsilcilerinin sorunları da tek tek dinledi. İmre, federasyon temsilcilerinden illerindeki aktivitelerin canlandırmasını istedi. 2004 Atina Olimpiyatları Sporcu Destekleme Programı kapsamında 5 sporcuya olimpiyat hazırlık ve düzenleme kurulu tarafından verilen burs desteğinin sürdüğünü belirten TYF Başkanı Nazlı İmre, Türkiye adına sınıflarının olimpiyat vizesini alan Ali Kemal Tüfekçi, Enver Adakan ve Ertuğrul İçingir’e 48’er adet altın verildiğini kaydetti.
Bursa destek bekliyor
Toplantıda TYF Bursa İl Temsilcisi ve aynı zamanda Burgaz Gençlik Kültür Merkezi Danışma Kurulu Başkanı Taner Tümerdirim, misafirlere Bursa hakkında bilgi sundu. Tümerdirim; Gemlikspor hariç, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu, Güzelyalı Deniz İzci Merkezi ile Burgazspor ve İznikspor kulüplerinde toplam 39 sporcu faaliyet gösterdiğini bildirdi. “İznik’teki sporcuların farklı bir durumu var” diyen Tümerdirim, “Onlar, kendi ilçeleri dışındaki yelken kulüplerinde çalışmak istemedikleri gibi bu sporculara İznik’te sahip çıkacak kulüp ve kuruluşlarda ne yazık ki bulunmamaktadır” dedi. Yeni yılda Mudanya ve Zeytinbağı’nda da yelken kulüplerinin oluşumuna destek vereceklerinin altını çizen Tümerdirim, “Bu konuda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden de destek istedik. Fakat kendilerinin ekonomik sıkıntılar dolayısıyla yelken sporuna ihtiyaç duyulan donanımları karşılamanın güç olduğunu söyleseler de bizlere yardımcı malzeme, tadilat gibi çalışmalarda gereken desteği gösterecekleri kanaatindeyim” diye konuştu.
Yavuz GERÇEKÇİ - mudanyaonline.net
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2004 Pazartesi 20:46:10
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?