6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİLÜFER - BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Tarihçe

Fen-Edebiyat Fakültesi 1983 yılında kurulmuş ve aynı yıl Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik Bölümleri ile öğretime başlamıştır. 1989 yılında sosyal bölümlerden Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı; 1993 yılında ise Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü ile Psikoloji Bölümü açılmıştır. 1999 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü iki ayrı bölüm haline gelmiş, Sanat Tarihi Bölümü 1999–2000 öğretim yılında; Psikoloji Bölümü 2000–2001 öğretim yılında; Arkeoloji Bölümü ise 2008-2009 öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır. Sosyal ve fen bölümleri, merkez kampüs olan Görükle kampüsündeki A, B, C, E, F ve G binalarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Fen bölümlerinin hepsinde, Sosyal bölümlerden ise Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde ikinci öğretim yapılmaktadır. 11 gündüz ve 6 gece bölümünde verilen eğitimle Uludağ Üniversitesi’ndeki 10 fakülte arasında en çok programa sahip olan Fen-Edebiyat Fakültesi’nde 4822 öğrenci, 197 öğretim elemanı, 29 idari ve 31 yardımcı personel bulunmaktadır.

1997–1998 akademik yılından sonra Fen-Edebiyat Fakültesi’ne kayıt olan öğrencilerin orta öğretimde öğretmen olabilmeleri, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünün düzenlediği 1 yıllık tezsiz yüksek lisans programını tamamlamalarıyla mümkün olmaktadır. Eğitim Fakültesi ile işbirliği halinde tüm mezunlarımıza bu imkânı sağlamak konusunda çalışmalarımız sürmektedir.

4 Fen bölümümüzün gündüz eğitimlerinde ve 4 sosyal bölümümüzde hazırlık sınıfı uygulanmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Görükle Kampüsü
Adres2 :Nilüfer / BURSA
Posta Kodu :16059
Telefon :+90 224 2941651-2-3
Faks :+90 224 2941899
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.