7
Mayıs
2024
Salı
NİLÜFER - BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi

Genel Bilgiler

Bursa'da 7334 Sayilı Kanuna göre 1970 yilinda kurulan ve 450 ögrenci ile Eğitim - Öğretime başlayan Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi ve Bursa İktisadi ve Ticari Ilimler Akademisi'ne bagli olarak kurulmuş bulunan Balikesir İsletmecilik ve Turizm Yüksek Okulu ile 1873 Sayilı Kanuna göre 1974 yilında kurulan ve 208 ögrenci ile Eğitim - Öğretime baslayan Bursa Üniversitesi Iktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi, 1982 yilinda 41 Sayili Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Uludag Üniversitesi bünyesine birleştirilerek Uludag Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürüldü.

Fakültemiz/Üniversitemiz Görükle Kampüsünde üç Derslik, bir İdari Blok binasindan olusmaktadir. Fakültemizde 48 adet Derslik, 9 adet Projeksiyon Üniteli Derslik, 3 adet Bilgisayar Laboratuarı, 1 adet Konferans Salonu, toplantı salonları, 2 adet Dinlenme ve Sosyal Amaçlı Salon, 3 adet Ögrenci Kafeteryası, 300 araç kapasiteli Ögretim Üyesi ve Ögrenci Otoparki mevcut olup içindeki ve çevresindeki yesil alani ile dikkat çekmektedir.

Fakültemiz Akademik kadrosunda 44 Profesör, 16 Doçent, 13 Yardımcı Doçent, 16 Ögretim Görevlisi, 53 Arastirma Görevlisi vardir. 17'si sözlesmeli olmak üzere toplam 49 İdari Personel vardir. İKTİSAT, MALİYE, ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ, İŞLETME, KAMU YÖNETİMİ, ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE EKONOMETRİ Bölümlerinde Örgün Ögretim ve İkinci Ögretim olmak üzere toplam 8260. ögrenci ile Egitim-Ögretim yapilmaktadir.

Misyon: Güncel bilgilere sahip, kültürel birikimi olan, araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanmış, çevresine ve topluma örnek olan bireyleri yetiştiren kaliteli eğitim sistemine sahip olmak, toplumun ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşmak, üretmek, uygulamak ve yaymak, kamu ve özel sektör kuruluşlarının ihtiyacını karşılamada kaliteli insan gücünü ortaya çıkartacak eğitimi veren ortamı sağlamak, sahip olduğumuz yedi bölümümüzün vermiş olduğu mezunlarıyla sürekli ilişki içinde olup, onların gelişimini ve aranılan vasıflı bireyler olmasını sağlamaktır.

Vizyon: Ülkemizin çağdaş bilgi toplumları düzeyine ulaşabilmesi için eğitim kalitesi ve sistemini yükseltecek bir yapının kurulmasını hedefleyen ve gerçekleştiren, topluma, ülkeye ve insanlığa yararlı bilgileri araştırıp üreten, aktaran ve katkı sağlayan ve bu konularda örnek gösterilen ve gurur duyulan bir fakülte olmaktır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Görükle Kampüsü
Adres2 :Nilüfer / BURSA
Posta Kodu :16059
Telefon :(0224) 2941000
Faks :(0224) 2941199
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.