6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİLÜFER - BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Tarihçe

Fakültemiz 1976 yılında kurulmuş ve Bursa Üniversitesi Makine Fakültesi adı altında Hürriyet Tezok Kampüsü'nde eğitim-öğretime başlamıştır. İlk yılında yalnızca Genel Makine Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim yapılmış ve izleyen yıl Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrenime açılmıştır. 1978 yılında kurulan Bursa Üniversitesi Elektrik Fakültesi de Elektronik Mühendisliği Bölümü ile aynı yıl eğitim-öğretim faaliyetlerine geçmiştir.

Yüksek Öğretim Kurumlarında 1982 yılında gerçekleştirilen yeni yapılanma sonucunda iki Fakülte Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi adı altında birleştirilmiştir. 1993 yılında Mimarlık Bölümü'nün açılması kararı ile fakültemizin adı Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmiştir.

Yaklaşık 50 öğrenci ve 10 kişilik personel kadrosuyla 1976’da öğretime başlayan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, günümüzde 6 bölümle eğitim-öğretim ve araştırma çalışmalarını sürdürmektedir. Bu bölümler, kuruluş sırasıyla, Makine Mühendisliği, Tekstil Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Mimarlık Bölümleridir. Kuruluş kararı alınmış olan İnşaat Mühendisliği Bölümü akademik kadrosu oluşturulduğunda öğrenci alımına başlayacaktır.

Fakültemizde, 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölümlerinde, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında da Elektronik Mühendisliği Bölümünde İkinci Öğretime başlanılmıştır.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin tüm 1.Örgün Bölümlerinde zorunlu ingilizce hazırlık sınıfı uygulanmaktadır.

Fakültenin sürekli gelişen laboratuvar olanakları ve yaz stajları ile öğrenciler pratik yapma ve uygulama olanakları açısından da desteklenmektedirler. Bursa’nın otomotiv, tekstil ve makine imalat sektörleri açısından ülke çapında önemli bir sanayi merkezi olması Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve öğrencileri açısından da oldukça yararlı olmaktadır.

Fakülte laboratuarlarla beraber toplam 8 binada çalışmalarını sürdürmekte olup akreditasyon çalışmaları çerçevesinde fiziki imkanlar iyileştirilmekte ve teknolojik olarak yenilenmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Mühendislik Mimarlık Fakültesi Görükle kampüsü
Adres2 :Nilüfer / BURSA
Posta Kodu :16059
Telefon :(224) 294 19 01 - 02
Faks :(224) 442 80 21
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.