6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİLÜFER - BURSA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi

Vizyonu

Uluslararası ölçütlere uygun tıp eğitimini gerçekleştiren, evrensel tıp bilimine katkı yapabilecek düzeyde bilgi üreten, sürekli gelişen, ulusal ve evrensel sağlık sorunlarına çağdaş çözümler bularak insanlığa yararlar sağlayan, yetiştirdiği hekimler, ürettiği bilgi ve hizmet ile örnek gösterilen ve üyesi bulunmaktan onur duyulan seçkin bir tıp fakültesi olmaktır.

Fakültemiz çağdaş bilgi ve beceri ile donanmış; araştırma ve sorun çözme yeteneği gelişmiş; kültürel birikime ve İletişim becerisine sahip; Türkiye'nin sağlık sorunlarını bilen, birinci basamakta bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlar ile donanmış; Birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik yapabilecek; Mesleğin etik kurallarını gözeterek uygulayan; Kendisini sürekli olarak yenileyip geliştiren; Sağlık teknolojisini optimum kullanabilen; hekimleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Fakültemizde eğitim süresi toplam 6 yıl olup Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Programı uygulanmaktadır. Öğretim yılı başlamadan önce yapılan yeterlilik sınavını başaranlar doğrudan 1. sınıfa kayıt hakkı kazanır. Yeterlilik sınavında başarısız olan Öğrenciler Hazırlık Sınıfına alınır. Hazırlık sınıfında da başarısız olan öğrenciler hazırlık sınıfını tekrar ederler. Bu durumda da başarısız olan öğrencilerin birinci sınıfa kayıtları yapılır; ancak, ön koşullu ve zorunlu olan mesleki yabancı dil derslerini alabilmeleri, yabancı dil yeterlik sınavından başarılı olmalarına bağlıdır. Öğrencilerimiz daha sonraki 2, 3. ve 4. yıllarda klinik öncesi dönemde temel tıbbi bilgiler almaktadırlar. 5. 6. ve 7. yıllarda İse tıp eğitimi tamamen Tıp Fakültesi hastane binasında hastalar üzerinde uygulamalı olarak verilmektedir.

Fakültemizde oldukça genç, uluslararası bağlantıları giderek artan ve yenilikleri aktif bir şekilde izleyen toplam 248 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Her 5.9 tıp öğrencisine bir öğretim üyesi düşmektedir ki bu sayı uluslararası standartlara uygundur. Öğretim üyeleri sürekli olarak kurslardan geçirilerek eğitim becerileri artırılmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı Görükle Kampüsü
Adres2 :Nilüfer / BURSA
Posta Kodu :16059
Telefon :(+90 224) 294 00 00
Faks :(+90 224) 294 00 41
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.