2
Haziran
2024
Pazar
NİLÜFER - BURSA

Ana arteler güzelleştirliyor

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde Beşevler ve Mihraplı Yolu, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı kavşak ve yol düzenleme çalışmalarıyla modern hale getirildi.
Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kavşak inşaatlarıyla ulaşım meselesini çözerken, diğer yandan bozuk yol ve kavşakları da güzelleştiriyor. Çalışmalar kapsamında Nilüfer İlçesi'nde birçok semtin bağlantı noktası olan Beşevler-Mihraplı arasındaki yolların kodlarındaki farklılıklar ve altyapısındaki eksiklikler giderildi. 3 kilometre gidiş-geliş olan Beşevler, Yıldırım ve Lefkoşa Caddesi'nde yapılan düzenlemelerde 12 bin 500 ton asfalt döküldü. 27 bin 500 ton yol dolgu malzemesinin kullanıldığı çalışmalarda, 5 bin metrekare beton parke kaplaması yapılırken, 5 bin 500 metre bordür döşendi. Yol çalışmasının yanı sıra Orhaneli, Beşevler ve Mihraplı arasındaki bölgedeki kavşağın sinyalizasyonunda yaşanan sıkıntılar da sona erdi. Kavşaklara ayrıca çiçekler ekildi.
Bölge esnafı, yapılan düzenlemeden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Fahrettin Saylan isimli esnaf, yıllardır sıkıntı çekilen bu yolda yapılan düzenlemenin işlerini artırdığını belirterek, "Bursa'nın her geçen gün güzelleştiğini ve bazı sıkıntıların giderildiğini görmek vatandaş olarak bizleri sevindiriyor. Özellikle ulaşım konusundaki kararlılığı ve yaptığı yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e şükran borçluyuz. İnşallah bu kararlılık böyle devam eder; ben edeceğine de inanıyorum" dedi.
.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 19:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?