18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Başkan Mustafa Bozbey yapamadıklarını anlattı

Bursa’nın CHP’li tek merkez ilçesi Nilüfer’in Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 1 yıllık icraatlarını anlattığı toplantıda, yaptıklarından çok yapamadıklarını anlatırken, Belediye Meclisi’nde çoğunluğa sahip AK Parti’li üyeleri projelerini engellemekle suçladı.

Bozbey, Konak Kültür Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, bir yıllık çalışmalarını ve projelerini anlattı. Bozbey, Nilüfer’in Türkiye’deki değil Avrupa’daki belediyelerle yarıştığını belirterek, "Elektronik Belediyecilik, teknolojik yatırımlar ve kaliteli yönetim anlayışımızla Nilüfer, ayrıcalıklı, yaşanılır ve keyif alınabilecek bir yer oldu" dedi.

Proje, etkinlik ve şenliklerle Nilüfer’in kültür ve sanat merkezi haline getirdiklerini anlatan Bozbey, belediyenin rutin park, üstgeçit düzenlemeleri, sağlık ve yardım hizmetlerinin ise bu dönemde doruğa ulaştığını belirtti.

Bozbey, 6. hizmet yılında yapacaklarından çok engellenen projelerle uğraşmak zorunda kaldığını ifade ederken, "Nilüfer’de halk, Bozbey’in doğru tercih olduğunu, ama Mecli’ste yanlış yaptığını itiraf ediyor. Ben buna saygı duyuyorum. Ama AK Parti’ye önce 6 aylık, sonra 1 yıllık mühlet verdik. Ancak ne ikna oluyorlar, ne de verdikleri destek sözünü tutuyorlar. Çağdaş Nilüfer’in projeleri mecliste çoğunluğa sahip AK Parti’li üyeler tarafından engelleniyor. AK Parti’nin yakınlarına ait dosyalar ise Meclis’ten jet hızıyla geçiyor. AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik başta olmak üzere bütün etkili ve yetkili kişilere sıkıntımızı illettik. Ancak verdikleri destek sözünü tutmadılar. Fakat bu böyle gitmez. Bundan sonra yaşadığım sıkıntıyı halkla paylaşacağım" diye konuştu.

Bozbey, engellenen en büyük yatırımlardan içerisinde 200 metrelik kulenin de yer aldığı Beşevler Meydan Projesi’ne İngiliz bir işletmecinin yap-işlet ve devret modeliyle talip olduğunu, bunun yanı sıra CarrefourSA’nın arkasındaki belediye arazisine yapılması planlanan eğlence merkezi projesinin de AK Parti’li meclis üyelerinin gerçeği yansıtmayan sebeplerden dolayı hayata geçiremediğini söyledi.

Türkiye’ye örnek olacak Eko-Der ile ortaklaşa yapılacak ekolojik ev projesinin de meclis tarafından reddedildiğini dile getiren Bozbey, İhsaniye Kent Meydanı Projesi, Ata Bulvarı Kavşak Düzenlemesi, Fethiye Mahallesi İmar Hattı Çalışması, Minareli Çavuş Uygulama İmar Planı, Odunluk Günübirlik Tesis Alanı ve Belediye Spor Tesisleri projelerinin de aylardır komisyonda bekletildiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 16:10:26
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 16:12:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?