2
Haziran
2024
Pazar
NİLÜFER - BURSA

Belediye'de Gölyazı çalıştayı

Bursa'da Nilüfer Belediyesi, binlerce yıllık geçmişiyle en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Gölyazı'yı hem turizme kazandırmak, hem de tarihi, kültürel, sosyo-ekonomik verileri ortaya çıkarmak için 15-17 Ekim 2009 tarihleri arasında bir çalıştay organize ediyor.

Gölyazı Çalıştayı için hazırlıklarına başlayan Nilüfer Belediyesi, bugüne kadar bölgeyle ilgili çeşitli çalışmalar ve araştırmalar yapmış olan akademisyenlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere bir dizi çalışma da yürütüyor. Önceki gün Trakya Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Serdar Aybek ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Öz ile Nilüfer Belediyesi Gölyazı Hizmet Binası'nda Çalıştay'a hazırlık toplantılarının ilki gerçekleştirildi. Aybek ve Öz, Gölyazı ve çevresinde gerçekleştirdikleri yüzey araştırmalarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Çalıştay ekibine aktardı. Bozbey. toplantının sonunda bu bilgilerin bir hazine olduğunu ve Gölyazı'nın sırlarının ortaya çıkmaya başladığını ifade etti.

Çalıştaya hazırlık toplantılarının ikincisi ise; 1998 yılında bölgede çalışan Gölyazı Koruma İmar Planı Müellifleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emel Göksu ile öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Tolga Çilingir ve Dr. Levent Ünverdi ile gerçekleştirildi. Göksu, Çilingir ve Ünverdi, 1998 yılında Gölyazı'da yaptıkları ve yaklaşık altı ay süren araştırma ve inceleme sonuçlarını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi Gölyazı Bölge Sorumlusu Evrim Ekiz ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Mehmet Kartal ile paylaştılar.

Bu görüşmelerde edindiği bilgilerin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyen Başkan Bozbey, 29 Mart yerel seçimleriyle belediyenin sorumluluk alanına dahil olan Gölyazı'nın uzun yıllar göz ardı edildiğini belirterek, "Gayemiz, bu bölgede henüz farkında olunmayan tarihi değerleri günışığına çıkararak, insanlıkla buluşturmak. Gölyazı'ya uzun yıllar kimse el atmadı. Bu zaman içerisinde de bölgedeki sıkıntılar, bir yumak haline gelmiş" dedi.Bozbey, 15-17 Ekim tarihindeki Çalıştay'a kadar üniversitelerin ilgili bölümleri, akademik odalar ve Gölyazı halkıyla da toplantılar yapılacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 16:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?