25
Mayıs
2024
Cumartesi
NİLÜFER - BURSA

Bozbey'den belediyecilik dersi

BOZBEY'DEN ÇOCUKLARA BELEDİYECİLİK DERSİ

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Özel Bahçeşehir Koleji, TED Koleji, Özel Çakır ve Canaydın İlköğretim okulları öğrencilerine belediyeciliği anlattı.

Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve ilk kademe belediyeleri, yetkileri ve sorumluluk alanlarıyla ilgili öğrencilere bilgi veren Bozbey, 44 mahalle, 22 köyün bulunduğu Nilüfer’de 350 bin kişinin yaşadığını belirterek, “Sadece Nilüfer değil, genel olarak Bursa büyük göç alan şehirlerden biridir. Belediye, beldenin ve belde sakinlerinin yerel anlamda ortak ve sosyal ihtiyaçlarını düzenleyen tüzel bir kişiliktir. Belediyenin gelirlerini, devletten aldığı ödenek, emlak geliri, çevre ve temizlik vergileri ile imar harçları oluşturur. Belediyeler demokratik sistemin temel yönetim birimidir” dedi.

Belediyelerin projeler ve hizmetler dışında önemli sorumlulukları olduğunu da dile getiren Başkan Bozbey, “Belediye olarak gıda maddelerinin sağlığa uygunluk açısından denetimini yapıyoruz. Ayrıca belediye sınırları içinde açılan iş yerlerine gerekli iznin verilmesi ve bu yerlerin denetlenmesi de bizim görevlerimiz arasında bulunuyor. Yollar, meydanlar ve parklar yapılması, buraların bakım ve onarım hizmetlerinin görülmesi de belediyelerin görevleri arasındadır. Nilüfer Belediyesi, sınırları içinde yer alan yol yapım çalışmalarının 15 metreyi geçmeyen kısımlarını da yapmak bizim görevimiz. Nilüfer'i eğitim-bilim, kültür-sanat ve spor kenti yapmak hedefiyle hizmet üretiyoruz. Hedefi olmayan hiçbir insan başarılı olamaz. Benim hedefim de eğitimde, bilimde, kültürde, sanatta ve sporda iddialı bir kent oluşturmak. Sizlerin de hedefleri olsun bu hedefler doğrultusunda çalışın” diye konuştu.

Öğrencilerden çevreyi korumalarını isteyen Başkan Bozbey, atık yağ kullanımı hakkında duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

BOZBEY'DEN ÇOCUKLARA BELEDİYECİLİK DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:09:04
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 16:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?