19
Mayıs
2024
Pazar
NİLÜFER - BURSA

Bursa: Nilüfer Belediyesi'nden gençlere 'model uçak' kursu

Kursu başarıyla tamamlayan, 13-60 yaşları arasındaki 200 kursiyer, Carrefour-Sa Nilüfer Alışveriş Merkezi bahçesinde düzenlenen törende, maket uçaklarla gösteri yaptılar.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törende yaptığı konuşmada, 5 gün süren kurslara katılan kursiyerlerin model uçaklarının THK Genel Merkezi’ne gönderileceğini belirterek, "Kabul gören model uçak projelerinin sahiplerine sertifika yollanacak. Kursiyerlerimiz de bu sertifika sayesinde ileriye dönük hedefler edinecek" diye konuştu.


THK model uçak eğitmeni Koray Köktürk de, kurumun sadece kurban derisi toplamadığını göstermek istediklerini vurgulayarak, "Bizim birçok işimiz var. Toplumda daha iyi tanınmak istiyoruz. Uçaklarımızın modelinin ismini Sabiha Gökçen’in unutulmaması için "Gökçen modeli" koyduk. Umuyorum, kurs bitiminden sonra birçok Sabiha Gökçenler yetişecektir" dedi.
Kursa katılan Sabri Aydemir (57) ise model uçak yapmanın kendisinde bir tutku olduğunu anlatarak, model uçak sergisi açmayı istediğini söyledi.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 17:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat keskintaş IP: 81.214.100.xxx Tarih : 7.08.2005 13:51:56
bu tür kurslardan önce tanıtım daha iyi yapılırsa katılım yüksek olur nilüferde bulunan bir öğrenci arkadaşımız (15) maket kursalrı için fırsat arıyor ama bir türlü imkan bulamadı