17
Mayıs
2024
Cuma
NİLÜFER - BURSA

Bursa: Nilüfer'de yangın korkulu anlar yaşattı...

Ahmet Şentürk'e ait Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ndeki "Podim" Zımpara Fabrikası'nın deposunda yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangına ilk müdahale Nilüfer ve Organize Sanayi Bölgesi ekiplerince yapıldı.

Daha sonra olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri depoda çıkan yangını kontrol altına aldıklarını açıkladı.


Ancak kıvılcımlar, kısa sürede kimyasal hammaddelerin bulunduğu bölgeye sıçradı. Fabrikanın prefabrik olması ve kimyasal maddelerin alev alması sebebiyle itfaiye ekipleri zor anlar yaşadılar. Köpük ve merdivenin geç kalmasına itfaiye görevlilerinin tecrübesizliği de eklenince alevler gökyüzünü kırmızıya boyadı. Fabrikanın ikinci katındaki hammaddeler 3 saat içerisinde tamamen yandı.


Dumandan etkilenen fabrikanın vardiya amiri Nesrin Uslu da sağlık ocağında tedavi altına alındı. Fabrika çalışanları ile işyeri sahibinin eşi Gülşen ve kızı Yasemin Şentürk gözyaşlarını tutamadılar. Yangın haberini alır almaz fabrikaya koşan Gülşen Şentürk, çaresizlik içerisinde yangının nasıl çıktığını işçilerine sordu.


İtfaiye ekipleri su, merdiven ve personel desteğiyle alevleri 3 saatte kontrol altına almayı başardılar. Yüzmilyarlarca liralık maddi hasar meydana gelen fabrikanın sigortalı olduğu öğrenildi. Vatandaşlar, yetersiz kalan itfaiye görevlilerine tepki gösterdiler. Geçtiğimiz günlerde 30 civarında tecrübeli itfaiyeci, yaş haddinden mecburi emekli edilmişti.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 10:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?