17
Mayıs
2024
Cuma
NİLÜFER - BURSA

Bursa-Nilüfer: AKP'den CHP'li başkana destek sözü

AK Parti’nin Bursa’da kaybettiği tek merkez ilçe Nilüfer’de il genel ve belediye meclis üyeliklerinde birinci parti olmanın mutluluğu yaşanıyor. Nilüfer İlçe Başkanı İsmail İpçi, belediye meclis üyeliğinde çoğunluğa sahip olmalarını hizmetleri engellemeye yönelik kullanmayacaklarını belirterek, CHP’li Başkan Mustafa Bozbey ile uyum içinde çalışacaklarını taahhüt etti.

İpçi, Nilüfer İlçe Teşkilatı’nda 17 belediye meclis üyesiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Büyükşehir, il genel ve belediye meclis üyeliklerinde partimizi birinci yapan Nilüfer halkına teşekkür ediyoruz. Demokratik bir yarış içinde halkımız büyükşehir, il genel ve belediye meclis üyeliklerinde AK Parti’yi birinci yaparken, belediye başkanlığına ise eski başkan Mustafa Bozbey’i uygun gördü. Belediye başkanlığını kaybetmemize rağmen yüzde 40’lık oy oranını başarı olarak görüyoruz" dedi.
Seçim sonuçlarına göre, AK Parti’nin 17, CHP’nin ise 14 belediye meclis üyesi çıkarttığını hatırlatan İpçi, bunu üstünlüklerini Bozbey’in çalışmalarını engelleye yönelik kullanmayacakları sözünü verdi. Nilüfer’in geçen dönemde yaşanan uyumsuzluktan dolayı zarar gördüğünü ifade eden İpçi, "Siyasi partiler halka hizmet için kurulmuştur. Geçen 5 yıllık dönemde büyükşehir ile ilçe belediye başkanlıkları arasındaki uyumsuzluğundan Nilüfer zarar gördü. Bu dönemde belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğa sahip olmamıza rağmen Nilüfer’in zaman kaybetmemesi için Bozbey ile uyum içinde çalışacağız. Çoğunluğu hizmetleri aksatma ve belediye başkanını çalıştırmamaya yönelik kullanmayacağız" diye konuştu.
İpçi, Nilüfer’de DYP, MHP ve ANAP’ın il genel ve belediye meclis üyeliklerindeki oyunun belediye başkan adaylarından fazla olduğunun ve bu partilerin Bozbey lehine ittifak yaptıklarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
"Seçimleri sağlıklı değerlendirmek için biraz daha bekleme taraftarıyız. Çünkü şu anda duygusallıktan dolayı sağlıksız bir değerlendirme yapabiliriz. İttifakla ilgili değerlendirme yapmak istemiyorum. Ama sonuçlar bunu gösteriyor. Seçimi kaybetmemize rağmen sonuçları başarı olarak görüyoruz. Bozbey, seçimlere 4 ay çalıştı. Bizimse adayımız belli olduktan sonra 20 gün çalışabildik. Parti olarak Nilüfer’e belediye meclis üyelerimizle hizmet vereceğiz"
İpçi, "Bozbey’i AK Parti’ye davet etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya, "Biz belediye başkanlarının da, meclis üyelerinin de parti değiştirmelerini istemiyoruz. Seçimden önce diğer partilerin bazı adayları, ’seçilirsem AK Parti’ye geçeceğim’ yönünde oy topladıklarına şahit olduk. O zamanda böyle transferlere sıcak bakmayacağımızı açıklamıştık. Şimdi de sıcak bakmıyoruz. Bunun söz konusu olacağını da zannetmiyorum" diye cevap verdi.
Bu arada Nilüfer Belediyesi’nin yeni seçilen meclisinin ilk toplantısının, 8 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de BUSKİ’de yapılacağı belirtildi.

BURSA-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 21:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?